2023-06-24 1575 瀏覽
同一堆懶嘅人做朋友要約出嚟食飯已經係非常之艱難,約完出嚟仲要諗食乜,再要配合各人喜好係難上加難,所以一於一鑊熟就打邊爐啦!呢間火鍋店其實我揀嘅,不過都係亂揀,因為懶hahah 😂坐低覺得都幾舒服,因為同行好多人,所以我哋叫咗好多嘢食(詳細可以睇返張單😂)我哋叫咗兩個鍋分別係寒天翅瓜滑雞鍋同埋牛雜湯底!雞湯底就好有特色,不過個人都係覺得牛雜湯底好味啲!值得推薦嘅食物有幾款:老友鬼鬼不嬲都係油炸鬼fans,自從開發咗用油炸鬼打邊爐之後基本上每餐都要食,所以覺得好好味至尊本地手切肥牛其實唔係極上盛嘅牛肉,但係都叫做好大份,而且好大食肉質都好幾香 手打牛丸我覺得佢哋嘅牛丸,肉質非常好,食落去好Juicy牛肉味亦都好濃,而且非常有咬口係我鍾意嗰一種牛丸嘅Type另外叫咗一碟熟食 一口雞軟骨覺得揸得幾香脆,不過計完骨本身就好難整得唔好食hahah整體而言中規中矩啦,一大班人食都係為咗開心啫,不過會唔會再嚟食就未必啦,可能會再去尋日更好嘅打邊爐舖頭!

呢間火鍋店其實我揀嘅,不過都係亂揀,因為懶hahah 😂

值得推薦嘅食物有幾款:
老友鬼鬼

至尊本地手切肥牛

手打牛丸

另外叫咗一碟熟食 一口雞軟骨
覺得揸得幾香脆,不過計完骨本身就好難整得唔好食hahah

寒天翅瓜滑雞鍋
牛雜湯底