2022-09-16 135 瀏覽
今日同埋小朋友黎呢暗親子餐廳,雖然地有啲餐遠,但都好易搵,餐廳裝修有心思,好似去左韓國咁。話明係係親子餐廳,就梗係唔少得遊戲區,呢度夠乾淨,夠安全,夠多野玩,仲要靚,天花板掛滑一串串小燈,舖晒地墊牆墊,對襪踩完唔會黑,淨係廚房仔都已經有五個,地方夠大。仲有韓服免費試著添。前菜有泡菜,芽菜等,食完可以再refill。爐邊蛋同芝士粟米都係無限添加架。另外仲有沙律同韓國生菜,啲菜都幾新鮮。三味牛小排-每個味有三件,有原味,蒜味同辣味,牛肉雪花均勻,好好食。大蔥牛舌-肉味濃,唔好燒太耐,因為切得薄。大八爪魚-八爪魚真係唔識燒,好彩呢度既識員好好,燒完牛之後幫我地換左塊新鐵板跟住幫我地燒,燒到爽口彈牙,俾我燒真係唔知幾時先熟。炑八厚切五花腩-一層肥一層瘦既五花肉,再燒到金黃色,點少少韓式醬,再加泡菜同蒜片,用生菜包住食,滋味又正宗。韓國公主蛋包飯-淨係個樣已經滿分,小朋友勁鍾意,有滑蛋,薯仔,蘿蔔同粟米,飯入面仲有蟹柳。火車開學便當-個樣又係勁得意,砌左成架火車出黎,仲有好多餸,係啲飯多左啲,小朋友食唔晒。柚子檸檬梳打/菠蘿梳打/士多啤梨香蕉奶昔-三杯都又靚又好飲,食完熱氣既燒肉飲返杯就啱晒。食

大蔥牛舌-肉味濃,唔好燒太耐,因為切得薄。

食完野職員仲俾左兩個代幣我地扭蛋,小朋友又食又玩又拎,好開心。
2022-09-14