2019-12-27 503 瀏覽
朝早開店無耐,店內已經唔少客人,仲有啲人係門口等take away嘅咖啡。見到cafe員工會主動同一啲客人傾計、講Merry Christmas,應該係cafe嘅熟客仔,店內成個氣氛好和諧溫暖。 Dirty (跟餐+HKD12)揀左偏nutty嘅咖啡,加埋凍奶係底,入口有凍有熱、有苦有甜,口感好豐富。不過鐘意呢種矛盾口感嘅話要飲快啲,擺耐左就變返到latte咁喇。Thai Inspired Prawns Salad (HKD78 for lunch set)食材新鮮,加左cereals增加口感。泰式醬係酸甜中帶啲辣辣地,好少食到咁嘅沙律,獨特又好味。Smoked Salmon Sandwich友人點嘅三文治,我咬左兩啖。餡料多到滿瀉,麵包似係法包/酸種歐包,比較硬身,不過切得唔厚,所以唔會造成進食困難,反而加埋烘底十分香脆,食哂成個應該都幾飽肚。
Dirty

Dirty (跟餐+HKD12)
Thai  Inspired  Prawns  Salad

食材新鮮,加左cereals增加口感。
泰式醬係酸甜中帶啲辣辣地,好少食到咁嘅沙律,獨特又好味。
Smoked  Salmon  Sandwich

Smoked Salmon Sandwich
友人點嘅三文治,我咬左兩啖。
2019-12-25
Dirty