2018-03-23 242 瀏覽
好幾個月前已經食過另一間分店~之前食ge 銅鑼灣分店真係勁高質所以今次朋友一問食邊間放題好,就同左佢泥哩到啦!觀塘分店 ge 質素keep 到同銅鑼灣一樣鋪頭好大幾光猛, 雖然坐到唔少人, 但我都係卜左先廢事冇位~未叫野食先興奮~好多小食呀~凍熱都有青口試左兩隻, 同平時自助餐食既差唔多, 多左刺身外既海鮮選擇~抵食!薯角我就冇乜興趣~八爪魚丸我就忍唔住食左粒, 蛋撻朋友都食左隻~menu 好大本, 唔影入面有咩喇~其它食評都有唔少圖落完單一路等刺身上之前就當然食下我最鍾意既熱食冬蔭公湯煮蜆~~~正呀冬蔭公唔太濃味, 清清地配蜆唔錯~ 蜆都幾大粒下食完就上刺身~呢度既份量比較細, 但係黎得快又唔漏單~方便我地掌握食幾多叫幾多,又可以叫多D唔同野試刺身水準唔錯, 帶子冇腥味幾新鮮, 仲有虎蝦叫同埋有埋泰式醬, 正!燒羊架燒得幾好, 唔會韌同焦~肉本身就冇咩羶味~壽司方面我地試左左口魚,吞拿魚蔥軍艦同埋火三文魚壽司~壽司飯份量少, 唔洗驚食飯食到飽得濟~又一抵食之選~幾款壽司都水準唔錯, 食完再encore左一次~海膽手卷作為我既至愛, 點可以唔叫多D~雖然4個睇落好多, 其實佢地好迷你架
好幾個月前已經食過另一間分店~
之前食ge 銅鑼灣分店真係勁高質
所以今次朋友一問食邊間放題好,就同左佢泥哩到啦!

觀塘分店 ge 質素keep 到同銅鑼灣一樣

未叫野食先興奮~好多小食呀~凍熱都有

menu 好大本, 唔影入面有咩喇~其它食評都有唔少圖

落完單一路等刺身上之前就當然食下我最鍾意既熱食
冬蔭公湯煮蜆~~~正呀

冬蔭公唔太濃味, 清清地配蜆唔錯~ 蜆都幾大粒下

食完就上刺身~呢度既份量比較細, 但係黎得快又唔漏單~
方便我地掌握食幾多叫幾多,又可以叫多D唔同野試

燒羊架燒得幾好, 唔會韌同焦~
肉本身就冇咩羶味~

壽司方面我地試左左口魚,吞拿魚蔥軍艦同埋火三文魚壽司~
壽司飯份量少, 唔洗驚食飯食到飽得濟~又一抵食之選~
幾款壽司都水準唔錯, 食完再encore左一次~

海膽手卷作為我既至愛, 點可以唔叫多D~
雖然4個睇落好多, 其實佢地好迷你架咋~
女仔都可以兩啖一件既size~海膽幾正, 抵食~

釀雞翼就口感好好, 冇骨啖啖肉岩晒朋友食~
一口芝士就芝士味好重好足料, 每人一兩粒就夠~
食太多會太濟食唔落其它野~

由於我想食烏冬既關係~所以叫左個牛肉鍋
順便有種邊爐既感覺~~
牛肉份量都幾多而唔會太肥, 兩個人share岩岩好

蟹柳天婦羅既蟹柳大大條, 炸得唔錯, 汁都正常~

最後叫左碟炒雜菜試下同食下纖維~
唔會炒得太老, 幾好

甜品方面我食左個百福豆腐花同埋一個牛奶布甸~牛奶布甸值得一試呀~

同銅鑼灣一樣食得好滿足, 由凍食熱食甜品飲品都好滿意