2020-12-13
而家晚飯無得出街食咁就同朋友去食lunch提早慶祝聖誕節🎄喇!當然就要食好少少大家一致揀左食日本野呢間既午餐好抵食呀浜燒定食都只係$168咋浜燒定食 $168+$50轉大帆立貝有齊帆立貝、白貝、魷魚、刀貝、赤蝦仲有專人幫我哋燒埋跟餐湯:大蜆湯個湯好清澈,非常鮮甜一碗真係唔太夠好想飲多碗!刀貝燒既時間岩岩好,肉質一啲都唔韌加左清酒浜燒,鮮甜味道更突出!魷魚口感好爽,加左日式醬油,更惹味不過稍有不足之處就係條筋位,如果可以清除先燒會更perfect幫我地開埋邊食落更方便仲可以輕輕鬆鬆咁食埋啲蝦膏赤蝦好新鮮,肉質爽彈之餘,又唔會燒得好老黑松露燒帆立貝帆立貝超大隻鮮甜味十足加左黑松露一齊燒,令味道更有層次!赤貝刺身好肥美呀蟹腳刺身質感好軟滑,極有鮮味生蠔永遠都係我哋嘅最愛原味:口感更爽身,味道有微微既海水鹹味,夠哂新鮮!size起碼有手掌咁大超好食酸砟汁:另一種食法係加左明太子&醬油,成個感覺好日本風,鮮甜度亦好豐富不過我還是更喜歡原味櫻花蝦炸豆腐櫻花蝦炸到好脆,咬開之後就遇上了滑滑既豆腐好正,有雙重口感同埋係熱辣辣架琵琶蝦粥呢個粥不得了個粥甜到呢係滿滿都是蝦既鮮甜味而個粥煮到有啲似risso
當然就要食好少少大家一致揀左食日本野
呢間既午餐好抵食呀
浜燒定食都只係$168咋
浜燒定食 $168+$50轉大帆立貝
有齊帆立貝、白貝、魷魚、刀貝、赤蝦
仲有專人幫我哋燒埋
個湯好清澈,非常鮮甜
一碗真係唔太夠好想飲多碗!
刀貝燒既時間岩岩好,肉質一啲都唔韌
加左清酒浜燒,鮮甜味道更突出!
幫我地開埋邊食落更方便
仲可以輕輕鬆鬆咁食埋啲蝦膏
赤蝦好新鮮,肉質爽彈之餘,又唔會燒得好老
黑松露燒帆立貝
帆立貝超大隻鮮甜味十足
加左黑松露一齊燒,令味道更有層次!
赤貝刺身好肥美呀
蟹腳刺身質感好軟滑,極有鮮味
生蠔永遠都係我哋嘅最愛
不過我還是更喜歡原味
櫻花蝦炸到好脆,咬開之後就遇上了滑滑既豆腐
好正,有雙重口感同埋係熱辣辣架
琵琶蝦粥
呢個粥不得了個粥甜到呢
係滿滿都是蝦既鮮甜味
而個粥煮到有啲似rissoto,感覺更濃縮、更有精華