2020-07-22 117 瀏覽
難得來到西營盤,緊係搵下有咩好野食,見到 @lobstershackhk menu好吸引,主打食龍蝦和海鮮,心思思來試下🤤餐廳裝修走海洋風,連隻碟都係條魚好可愛🥰餐廳的吧枱有五六個外國人係到飲酒幾好feelCrab cakes $148第一啖已經覺得超好食!好脆口,入面好多蟹肉,還有粒粒紅椒青椒增加口感,jo很喜歡這款香草的味道感覺好清新,再配沙律醬和檸檬汁,正👍🏻好食指數:😋😋😋😋😋Jumbo scallops $188底層係薯蓉,帶子上面舖上cream 和煙肉,帶子幾彈牙,加上檸檬汁食幾fresh,不錯好食指數:😋😋😋😋Grilled lobster(400-450g) whole $288龍蝦真係好好食大推!果然係招牌菜,燒到一啲都唔鞋口,仲有好多膏,啖啖肉,食落好鮮味和帶有炭燒味道,伴碟的薯條都炸得好好外脆內軟👍🏻好食指數:😋😋😋😋😋Mango smoothie $68不錯幾香芒果味又不會太甜,酸甜口味跟菜式好搭味好食指數:😋😋😋😋.整體來講食物水準相當不錯,每碟都有沙律令整體感覺好fresh jo很喜歡呢,而且店舖雖小但空間感ok,服務態度非常好,落單會講解菜式,又有準備搓手

Crab cakes $148
好食指數:😋😋😋😋😋

Jumbo scallops $188
好食指數:😋😋😋😋

好食指數:😋😋😋😋😋

Mango smoothie $68
不錯幾香芒果味又不會太甜,酸甜口味跟菜式好搭味
好食指數:😋😋😋😋

整體來講食物水準相當不錯,每碟都有沙律令整體感覺好fresh jo很喜歡呢,而且店舖雖小但空間感ok,服務態度非常好,落單會講解菜式,又有準備搓手液同埋信封袋口罩,食完又會問菜式口味如何,十分欣賞!
整體評價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
  • Grilled  lobster