2021-05-22
D2Place週末市集 途經一間新派素食餐廳裏面好多年青人食客 餐牌有新豬肉Impossible Meat菜式 咁啱呢期朋友勁like植物肉 我哋走咗入去開餐啦😬-🥗🍚🥣#自助沙律白飯糖水吧沙律吧有中式西式 辣同唔辣嘅冷盤 白飯糖水任添 年輕人唔怕食唔飽-🥙#無可能系牛肉煎藕餅 $108呢個價錢有四件藕餅 唔可以佢話抵食 不過每件大嚿厚身 蓮藕爽脆 藕餅外皮煎得香口 植物牛肉色澤同烹調過嘅剁牛肉碎差唔多 質感較煙韌 -🥟#無可能系芫荽牛肉芹菜餃伴酸辣湯配秘製醬汁 $98餃子餡料有植物牛肉 紅蘿蔔 芫荽同芹菜 咬落青澀幽香 點啲秘製芫荽辣椒油或者醋 再配酸辣湯 味道濃郁😍 食到咁上下 放兩三隻餃子喺香芹高湯裏面當上湯餃子食 飲幾啖清湯 呢種食法 口腔濕潤得嚟味道又清新 -🧋#朱古力紅豆冰 $28童年回憶 紅豆粒香甜起沙-🍹#檸檬冬瓜綠茶梳打 $28冬瓜解暑 配綠茶味道幾搭 記得要篤吓面頭嘅檸檬切片 咁樣味道會更清新醒神-📍#走肉蔬食研究所荔枝角長義街9號D2 Place 1期3樓302號舖
🥗🍚🥣#自助沙律白飯糖水吧
🥙#無可能系牛肉煎藕餅 $108