2021-07-26 1551 瀏覽
燒味絕對係每個家庭加餸都必叫🤩咁多款我就最鍾意食叉燒,燒得燶邊又有蜜汁嘅甜味,仲要啖啖肉真係令人流哂口水🤤🤤雖然地點位置位於街市附近,但都算企理亦都係小小嘅一條食街,店鋪裝修以金黃色為主調,光猛得嚟感覺幾乾淨👍🏻▫️乳豬五寶飯 $98樣樣都有啲,啱哂心大心細嘅朋友仔💁🏻‍♀️乳豬五寶飯除咗有乳豬外,五寶仲有包括油雞、叉燒、玫瑰紅腸及鹹蛋,賣相吸引之餘份量都唔少‼️略嫌乳豬唔係好脆口,可能我哋都比較晏食,反而油雞及叉燒幾出色,滑嫩又啖啖肉😋😋加埋咸蛋嘅咸香撈飯一流💯▫️黯然銷魂鴛鴦飯 $68見menu寫住「全港首創」,又有齊我最鍾意嘅叉燒同煎蛋🍳,即刻好想試下✅原來佢哋嘅叉燒都幾講究,用上半肥瘦波蘭黑豚豬肉,脂肪豐叟,燒得焦香又帶蜜汁甜味🤤🤤驚喜嘅係冰燒鳳凰雞一樣咁惹味,配埋特製醬汁真係撈到幾碗飯🍚▫️鵝汁菜芯 $20平時唔鍾意食蔬菜🥬嘅朋友,應該同我一樣都會食到停唔到口,首先菜芯好嫩又爽脆,以香濃鵝汁煮,菜芯吸盡精華甜甜哋好好味😋
燒味絕對係每個家庭加餸都必叫🤩

▫️乳豬五寶飯 $98
樣樣都有啲,啱哂心大心細嘅朋友仔💁🏻‍♀️

▫️黯然銷魂鴛鴦飯 $68

▫️鵝汁菜芯 $20