餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2020-12-03 856 瀏覽
而家疫情冇得去旅行,成日最掛住最想去嘅都係台灣。想好好享受下食台灣野,好自然就諗起呢一間餐廳。今次係第二次嚟,但係都好期待,因為佢嘅裝修擺設真係好有心思,令人置身於時光倒流嘅環境入面,細緻嘅程度好似去咗台灣嘅復古文青cafe,打卡真係一流掛住台灣,第一樣就係滷肉飯。所以就叫咗滷肉飯套餐,有一個台式滷味拼盤,仲有個前菜。賣相擺盤好精美,滷味拼盤有六種食物,相當豐富,蘿蔔豬耳海帶好入味,但豆腐同雞翼就唔夠味,比起上次食,味道好似失色左。滷肉飯就保持水準,滷肉分量超多,而且係半肥瘦,白飯索哂滷肉嘅汁同埋油份,每啖都好滋味。台灣野點少得台式飲品,本身套餐唔包飲品,但我都加咗一杯黑糖奶茶,佢嘅黑糖奶茶冇珍珠,但係會有一粒粒有黑糖味嘅蒟蒻粒?其實我都唔知係咩嚟,不過都幾好味同幾好𡁻

,每啖都好滋味。

2020-11-21