前幾日去海港城,所有餐廳都滿座就決定嚟呢間試吓。餐廳主打松露,我哋試咗$888嘅six-course menu。每碟菜都有松露片,但係又真係冇松露味㗎喎,我覺得呢點都幾犀利。🤔🥖餐前啲麵包又硬又唔夠熱,不過俾咗啲cream cheese spread幾特別同都好食。🦞龍蝦OK嘅,冇overcook到。但係啲汁好稀,所以個龍蝦同啲汁好似兩個唔關事既擺埋一齊🤷🏻‍♀️唔理解要啲汁黎做乜。⭕️煎帶子應該係我比較鍾意嘅一道菜,雖然切得比較薄身,不過都一樣無overcook到。蕃茄嘅調味都幾好,有少少acidity同洋蔥調味。OK合格✔️🥣龍蝦湯都不過不失啦,雖然唔係話好重龍蝦味,不過都有嘅。只係龍蝦湯本身比較濃味,我覺得唔使為咗gimmick而加松露,多左。🥣🍄Mushroom truffle soup都好味,好似我呀媽係屋企煮嘅mushroom soup。🥩本身見到個Menu話A6和牛就即刻嗌左,因為最近真係好鍾意食牛。叫咗medium rare,點知上到嚟我諗都有六七成熟。牛扒中間都好啲,不過邊位好overcook😣牛扒嘅marbling都唔多,再加上overcook...🙃🥵最嬲嘅係佢浸左啲滾
前幾日去海港城,所有餐廳都滿座就決定嚟呢間試吓。

🥵最嬲嘅係佢浸左啲滾水比我,辣親我條脷。加埋10%都$1000一個人,我唔知我比緊啲咩Service charge😓
同埋都係果句,點解冇松露味嘅?
2020-06-14