2018-10-29 159 瀏覽
某日食晏時間,發現係公司附近食lunch咁奈,都冇試過呢間六兩三,一班同事決定去試吓一行入去,嚇死人咩,一台客都冇,終於大家商議買返公司食,廢事全部店員望住我地一台啦大家都係叫牛肉面,一睇價錢七十蚊up,有點少貴,自然期望值就會提高,圍埋一食你眼望我眼,個湯頭好淡…雖然香料味係夠,但真係冇乜肉味…面質正常嘅,我prefer硬身,外賣焗咗幾分鐘都冇軟晒,叫好好,但係好明顯佢煮面水 沒 有 落 鹽!平時大家食面唔會察覺煮面水落鹽嘅重要性,但當個湯唔夠濃郁,你個面又滾水白灼嘅時候,你就會食到一個感覺,湯還湯,面還面,兩樣嘢撈唔埋變成一個湯面!面湯分離!肉,筋果啲已經冇心機食,不過係正常嘅總結 我都俾得七十蚊食一碗面,唔差在你收多我五蚊,幫我落返少少鹽落個面到?

肉,筋果啲已經冇心機食,不過係正常嘅

外賣自取