揾食艱難,唔係去到好差嘅餐廳,我都唔會想俾佢差評,我亦都估唔到係Openrice寫嘅第一個差評竟然獻俾呢間我期待咗好耐嘅餐廳.........呢間餐廳我一直都想試,遺憾身邊食得辣嘅朋友並唔多,咁啱約到,所以係前一日已於openrice book咗7:15pm兩位,當日亦都準時去到,入到餐廳後,我亦表示自己已經book咗兩位,但侍應聽到我地兩位後就求其安排我地坐係6人座位嘅一邊,我心諗應該今日booking唔full,所以先唔問我booking嘅資料,但佢安排嘅位置我覺得比較迫,所以四處張望,睇下有無較好嘅位置,果位侍應見到我四處張望,主動走嚟,態度冷淡地同我講「今日booking比較多,你地得兩個人只可以安排你地坐呢度。」聽上去真係唔太舒服,但鬼叫我地得2個人,係俾人歧視都無計。但坐多陣,覺得呢個位真係好焗,點菜嘅時候只能再同另一位侍應要求坐其他位,呢位侍應態度都好好,亦都同我地講我地因爲點咗缽缽雞,個盤比較大,所以可以安排我地坐4人卡位,呢個時候我就真係黑人問號了,之前又話full booking無多餘嘅位,但點解又突然安排到4人卡位俾我?俾我果種感覺係「你地兩個人唔係只點兩碗麵,咁

但坐多陣,覺得呢個位真係好焗,點菜嘅時候只能再同另一位侍應要求坐其他位,呢位侍應態度都好好,亦都同我地講我地因爲點咗缽缽雞,個盤比較大,所以可以安排我地坐4人卡位,呢個時候我就真係黑人問號了,之前又話full booking無多餘嘅位,但點解又突然安排到4人卡位俾我?俾我果種感覺係「你地兩個人唔係只點兩碗麵,咁就俾個靚位你啦!」嘅感覺😑😑算啦!你換咗個位俾我就得啦。

二人套餐缽缽雞

第一round我地點咗一份二人缽缽雞套餐、棒棒雞同兩杯飲品,缽缽雞點果時我地揀咗凍食,但嚟到盤嘢個温度話凍唔凍話暖唔暖😅,好奇怪,佢係菜單都有寫明會有60串,30串肉30串菜,入面有土豆片、雞肉、西蘭花、雞腎等,味道還可以但唔夠香,唔會令人想一食再食。棒棒雞我覺得OK,都夠麻多香,可以一試。

食完呢一round未夠飽,再點咗一個麵食套餐二人share

套餐有一杯飲品,一個麵,一個小食同甜品,我同我朋友都係內臟喜愛者,鵝腸豬潤呢啲係的地至愛,但呢碗麵嘅豬潤係極腥同個味極怪!我同我朋友一塊都食唔到,麵質好似公仔麵,亦唔掛湯,湯底亦唔香,呢碗豬潤麵完全係伏🤮🤮🤮🤮🤮

麵伏,但小食鍾水餃(圖二上)唔伏,仲要好好味!伴汁好重蒜香同油香,餃子入面嘅肉好彈牙,係會令人食上癮!

呢間嘢真係無下次,首先安排位置果時已經令到我好唔舒服,俾我嘅感覺就係點得多就有好位坐,我走嘅時候都唔係爆場🙄🙄

而第二係食物質素真係麻麻,豬潤果陣味我而家都仲好記得,即使個鍾水餃真係幾好食,雖然食缽缽雞串串香嘅餐廳係香港並唔多,如果真係想試我都唔建議去呢一間!
2019-04-24