2022-06-21 633 瀏覽
觀塘可以話係美食天堂, 餐廳既選擇非常之多, 好耐之前食過呢間餐廳, 今日突然想食黑松露醬薯條,於是再次到訪。記得之前lunch過嚟食嘅時候好full, 今次晚飯時段過嚟食, 人流相對較少。 我哋兩個人 叫咗兩個主食, 一個小食 同一杯嘢飲。第一個主食係 意大利烤芝士雞扒, 可以選擇配飯 意粉或薯菜, 我哋驚太飽所以就揀咗薯菜。 一上碟雞扒嘅份量令我地有少少震撼, 塊雞扒仲大過我嘅手掌, 賣相都好吸引。 每一啖嘅雞扒都沾上咗意式醬汁同芝士, 雖然芝士味唔濃, 但雞肉都算嫩滑, 雞皮相對比較肥,係有層油果種, 平時鍾意食皮嘅人會覺得好滿足。第二個主食食係芝士焗海鮮飯, 整體評價就係唔夠味, 海鮮青口冇咩味, 芝士白汁亦都唔夠味, 黃色嘅部分仲食到少少芝士味, 但其餘都係唔夠味嘅白汁。小食係黑松露醬粗薯條!!! 係令我回頭再返嚟幫襯呢間餐廳嘅原因, 松露醬薯條唔係間間餐廳都有, 就算有都未必係好食嘅黑松露醬, 但呢間嘅黑松露醬係好味的, 而且分量非常之多, 價錢又好平, 平時其他餐廳可能要六七十蚊細細碟,呢度係42蚊一大碟, 黑松露醬都好充足, 薯條好粗好大條,真係大件夾扺食。朱古力ore

朱古力oreo沙冰:朱古力味唔夠濃郁

PS 呢間餐廳有個位置係畀客人打卡的, 上面有懷舊嘅佈置同唔同嘅小道具, 結他 行李箱 同 唔同嘅懷舊小擺設, 客人可以隨意上去打卡影相