餐廳: 大滾友火鍋
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-05-28 1021 瀏覽
捱左兩個星期,終於都考完試仲要Pass埋緊係要大肆慶祝下🥳揀左元朗呢間打邊爐慢慢打,最緊要高質足料,打得盡興啦😈.【餐牌】.【消暑冬瓜瑤柱鍋 $198】打邊爐就會上火?又吾係絕對嘅😈今次呢個冬瓜瑤柱鍋,既可以消暑又吾會上火一舉兩得之餘,鍋底堅係爆足料!鍋中嘅冬瓜切成圓柱形份量足足有大半個冬瓜中心位置以冬天肉為底,加上雞肉粒,魚翅仲有幾隻蝦球,芹菜,蟹柳等店員會即場為我地切出冬瓜條瞬間整鍋都係冬瓜,好似食極都食吾完咁🤣火滾後,建議先飲碗湯湯頭極為清甜,淡淡嘅鹹香,真係超好味而軟綿嘅冬瓜肉,滑嫩嘅雞肉,仲有好多嘅瑤柱碎令口感充滿豐富感😘小編建議可以加埋稻庭烏冬($28)滑溜柔軟嘅烏冬吸收埋冬瓜湯嘅精華,正呀!.【滑捋捋雙拼 $108】一個滑捋捋要$98,加多$10多一款識食一定揀雙拼🙈揀左手打蟹子蝦滑同芝士墨魚滑佢地嘅滑捋捋真係好得!夠哂彈牙之餘,吾會有厚麵粉嘅感覺前者食到蝦嘅嫩彈,仲有蟹籽嘅爽脆後者,小編建議整大粒D,就會食到淡淡嘅芝士香當然仲有粒粒墨魚肉添🥳.【日本蟹柳。芝士腸$32】蟹柳柔軟,一落鍋好快食得金妹牌芝士腸,爽脆又爆芝.【厚切午餐肉 $58】極之邪惡午餐肉外層酥脆,啖啖肉
捱左兩個星期,終於都考完試仲要Pass埋
緊係要大肆慶祝下🥳
揀左元朗呢間打邊爐
慢慢打,最緊要高質足料,打得盡興啦😈

【餐牌】

【消暑冬瓜瑤柱鍋 $198】
打邊爐就會上火?又吾係絕對嘅😈
今次呢個冬瓜瑤柱鍋,既可以消暑又吾會上火
一舉兩得之餘,鍋底堅係爆足料!
鍋中嘅冬瓜切成圓柱形
份量足足有大半個冬瓜
中心位置以冬天肉為底,加上雞肉粒,魚翅
仲有幾隻蝦球,芹菜,蟹柳等
店員會即場為我地切出冬瓜條
瞬間整鍋都係冬瓜,好似食極都食吾完咁🤣
火滾後,建議先飲碗湯
湯頭極為清甜,淡淡嘅鹹香,真係超好味
而軟綿嘅冬瓜肉,滑嫩嘅雞肉,仲有好多嘅瑤柱碎
令口感充滿豐富感😘
小編建議可以加埋稻庭烏冬($28)
滑溜柔軟嘅烏冬吸收埋冬瓜湯嘅精華,正呀!

【滑捋捋雙拼 $108】
一個滑捋捋要$98,加多$10多一款
識食一定揀雙拼🙈
揀左手打蟹子蝦滑同芝士墨魚滑
佢地嘅滑捋捋真係好得!
夠哂彈牙之餘,吾會有厚麵粉嘅感覺
前者食到蝦嘅嫩彈,仲有蟹籽嘅爽脆
後者,小編建議整大粒D,就會食到淡淡嘅芝士香
當然仲有粒粒墨魚肉添🥳

【日本蟹柳。芝士腸$32】
蟹柳柔軟,一落鍋好快食得
金妹牌芝士腸,爽脆又爆芝

【厚切午餐肉 $58】
極之邪惡午餐肉
外層酥脆,啖啖肉香
浸湯食定就咁食,都有吾同風味😍

【鳳尾鮮蝦雲吞 $98】
有鮮蝦又係雲吞,真係冇得輸!
雲吞皮包住原隻鮮蝦
有咬口又充滿蝦嘅鮮香味🥰

【竹蔗矛根 $58。加多寶 $18】
飲埋自家製嘅竹蔗矛根
味道濃郁,清甜下火
一大渣,可以飲到好幾杯😎
而加多寶同樣都係清熱涼茶
相對會甜少少