2025-04-21
去Southside戲院睇戲之前,順道過嚟附近嘅呢一間人氣cafe食個tea。話說Southside成個商場都人流都唔係太多,倒是呢一間餐廳就要排隊,所以就決定跟着人流走,揀佢黎做下午茶嘅落腳點。餐廳裝修幾文青,牆上不少佛系智慧故事嘅壁畫,有室內室外部份,室外方便比有養寵物嘅客人坐。🍗炸雞髀分別有三款口味可以選擇,分別係柚子、芝士,同埋七味。今次揀選咗柚子炸雞髀,柚子係甜甜地嘅柚子醬,會令雞髀變得比較濕身,建議鍾意乾身啲嘅話,可以揀七味炸雞髀。而雞髀肉嘅本身就炸得幾嫩滑多汁,大大隻,唔錯。🍴雙拼三文治可以係餐肉/火腿/芝士/雞蛋/蕃茄,幾款材料裏面自選兩款,揀咗經典嘅餐肉配雞蛋,雞蛋滑嫩,餐肉邊緣薄脆,鹹度亦恰到好處,加上烘底嘅多士,整體出色係我心目中嘅餐蛋治。🍳蘭王蛋肉碎飯兩個橙紅色嘅蛋黃貌相非常誘人,加上邊緣薄脆,香口濃滑,拌飯一流。泰式肉碎帶有微微辣,肥瘦適中調味整體係幾惹味。
🍗炸雞髀
🍴雙拼三文治