唔想幫襯幾間連鎖cake shops. 所以逢朋友或者屋企人生日都會花時間上網ig search 一輪cake shops今次發現原來番工附近,黃竹坑都隱藏左間cake shop. 睇ig 相都好靚同吸引其中店主signature 應該係拿破崙,幾款口味中選左最近期間限定款栗子拿破崙其他仲有咖啡味/咖啡海鹽焦糖,桂花麻糬,紅桑子吉士,芒果等等. 定期又會再出期間限定款,好似最新就出左抹茶,呢款更加想試形狀可以選心形正方形或者special request 其他形狀,我就選左心心,呢個size $420收到超滿意,同ig 相中一樣,睇落都好靚. 剛攞上手超有重量感切開層次分明, 而且每日新鮮製作都幾香脆. 中間滿滿栗子蓉同cream, 甜度唔會太高. 帶淡天然栗子蓉香味. 太足料關係,食完超級飽肚其實佢除左蛋糕仲有burger, 連包都係自家製,可惜無堂食,如果唔係lunch time 都想搭去試下