2020-09-17 2425 瀏覽
MAMADAY想食很久,一直定位都不易,今天有空可以跑來試試walk in,可能因為落雨關係,加上疫情只開到九點,早到反而畀我有緣試到。店主聽聞是一個藝術家,全場裝修搞鬼設計,無論坐到哪一個位置,適宜大量打卡😉真係比較少見用大量人手畫嘅圖案牆畫,畫功靚唔靚 我唔敢講,因為藝術嘅嘢!我識條鐵咩!!都係講返嘢食比較實際。《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》有用個心擺碟,顏色鮮豔奪目,份量女士比較適中, 但現在都比較流行輕食份量,整碟遍佈蟹子絕不吝嗇,意粉口感適中,可惜兩隻蟹鉗份量比較細,但整體上都算加了不少蟹肉,味道冇驚喜亦冇失望。《好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥》意大利食pizza底脆薄香,一百鬆啲蚊六只蟹鉗都係無要求,不過食pizza又先食咗蟹鉗,略嫌有點麻煩,索性只係放蟹鉗肉走殼會更好,鹹蛋黃香沒有搶到pizza芝士味,反而pizza上面嘅沙律菜有些不入,反而牛油果味沒有這麼出,除了吃嗰啖有牛油果肉, 但係呢款特色pizza有驚喜😍店員雖然年青,但對自家餐廳食品亦算了解,( 不過餐牌菜名咁複雜,我相信每個第一次嚟嘅客人都會問🤣)言談下介紹啲另一款人氣甜品《唔甜的紫薯蛋糕限量》多

都係講返嘢食比較實際。
《有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵》
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

《好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥》
好邪惡既鹹蛋牛油果蟹肉比薩咩叫減肥

《唔甜的紫薯蛋糕限量》
多重層次嘅紫色配搭青綠色嘅薄荷葉,視覺上已經配搭很好,原本不是太好紫薯的我,一試之下簡直需要回味再吃,蛋糕每層嘅口感軟滑不同,清香嘅紫薯真係唔算好甜,喜歡不太甜嘅甜品朋友不可錯過,店舖獨有嘅甜品碟a good day a bad day A MAMA DAY
唔甜的紫薯蛋糕限量

原本對啲咩推介有啲保留保吖過穩陣啲嘅甜品份量不少窩夫, 窩夫上碟凍曬有啲失望,但總好過窩夫熱雪糕溶曬,但配上用雪糕同埋奶蓋,令你食吃上有另一種感覺綠茶嘅窩夫味再出啲會更好,紅豆正常, 整體來說因為窩夫凍咗,所以扣咗啲分。

開放式廚房一定要好乾淨企理,見到裏面大部分都係年青人。

如果你以為淨係廳面有特色,你就錯曬!所以食飽唔急都唔該去茅廁走一轉,喺廁所打卡,應該好少見!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物賣相=(滿分20) 19
食物味道=(滿分20) 17