2016-12-05 353 瀏覽
最近成日都忍唔住想去食辣野,相約左朋友陪我一齊去食係openrice搵左好耐,決定選擇友心私房菜,被私房菜呢3個字吸引左餐廳內裝潢不錯,有design, 幾乾淨見到枱面放左樽好得意既野,就係魔鬼辣椒粉,佢講到咁我都唔敢試,打開黎聞有d似藥材味,食落就真係唔知咩味道喇!手撕包菜好香呀,要左中辣,椰菜炒得好爽,而且都好入味,不過再食耐左,身體已經開始發熱水煮桂花魚一放低已經聞到既麻又辣,急不及待地夾黎食,桂花魚好滑,而且無咩骨,就算有都係大條既骨,裡面仲有我至愛既紅薯粉,吸收哂d辣汁,呀!仲有類似蒟蒻既添,不過無咩味道,我諗可能幫助解辣香辣乾鍋蝦唔好俾d辣椒嚇親,其實一d都唔辣,不過味道無得頂,有豉椒既味,但比豉椒高一個層次而且裡面都有大約8隻蝦ga,一d都唔少另外,我好欣賞侍應既態度,好有禮貌,而且見我地隻碟有蝦殼就即刻幫我地換,換左起碼2次,但其實得8隻蝦佢地真係好細心
最近成日都忍唔住想去食辣野,相約左朋友陪我一齊去食

餐廳內裝潢不錯,有design, 幾乾淨
見到枱面放左樽好得意既野,就係魔鬼辣椒粉
手撕包菜
好香呀,要左中辣,椰菜炒得好爽,而且都好入味
,不過再食耐左,身體已經開始發熱
水煮桂花魚
呀!仲有類似蒟蒻既添,不過無咩味道,我諗可能幫助解辣
香辣乾鍋蝦
而且裡面都有大約8隻蝦ga,一d都唔少