2016-06-26 1235 瀏覽
今日食左個麻辣雞煲,感覺都可以,去隨變燒烤麻辣雞煲食純粹係偶然,今日行街行到晚飯時候,咁啱見到呢間店,雖然只係六點左右,但門口已經好多人係試等位,咁早都要等位,味道肯定唔會差得去邊,就跟風排隊。店內環境增修都幾好,入嚟嗰時見到差唔多每張臺都有個瓦煲,第一次嚟唔知有咩招牌就都跟住點左個麻辣雞煲,煲底從微辣到重辣,我驚會太麻,就點左個中辣,兩個人食唔得咁多就半只雞,人多可以點一只雞。半只雞兩個人再點其他青菜或者肉就夠食喇,中辣麻辣味唔算好重,可以接受,麻辣味同係四川食到嘅差彧多,唔知老細系咪四川人呢。雞肉比較鮮嫩,就算煮耐左都仲可以保持雞肉嘅彈性同嫩滑。差唔多食曬D雞肉我地先落其他嘢,芝心丸同芝士腸無咩特別,牛肉覺得都系除雞肉之外唔錯嘅選擇,蔬菜到最后先食,會感覺到有少少辣。
2016-06-05