曾經係同朋友聚腳點之一,唔知幾時開始,食物質素同份量都開始下降,但價錢卻升高不少,而且服務仲差左。ps:當時並唔係爆場,得幾枱客。而且目測全部都係大陸自由行。湯底正常,但食完口渴。雞肉還好,都叫對得住個價位。但單點配料ge份量就少得可憐,一碟一份木耳,冬菇成包紙巾咁細, 不敢想像半份係點😥肥牛(小)約$108一碟,得約莫10片。一碟“新鮮淮山“ $48,以前都仲又肥又大又厚身,而家就得6-7條好似樹枝咁幼細。3個人,冇叫酒精飲品,埋單都要9百幾。落錯單,入左電腦冇黎,都唔只一次,不過唔緊要,人總會有犯錯ge時候嘛。而更重要ge係,對單時,侍應阿嬸竟然同我地講“洗咩對阿~食好少咋喎!“ “ne到阿~簽啦~“🙄🙄🙄(你想我地食幾多牙,包起你成間舖d料好冇?笑😂)落錯單可以改反,但對人態度咁樣,要人再反轉頭係冇可能。ne間已經唔會再去,價錢貴又麻麻地好食,更令我反感係侍應態度。同等價錢ge雞煲,仲有其他更好味,食得更身心舒暢ge選擇👍

肥牛(小)約$108一碟,得約莫10片。
一碟“新鮮淮山“ $48,以前都仲又肥又大又厚身,
而家就得6-7條好似樹枝咁幼細。

3個人,冇叫酒精飲品,埋單都要9百幾。

(你想我地食幾多牙,包起你成間舖d料好冇?笑😂)

落錯單可以改反,但對人態度咁樣,要人再反轉頭係冇可能。

同等價錢ge雞煲,仲有其他更好味,食得更身心舒暢ge選擇👍
2018-06-14
2018-02-21 1222 瀏覽
真係食到好嬲既餐廳,以後Bad List佢事緣係經過灣仔,見到D食評唔錯,又有咁多明星幫襯既相,諗住應該唔錯啦,點知中曬伏我地叫左個雞煲,湯底係一半麻辣(微辣),一半清湯。上到榙果陣係威係勢,個煲就好有睇頭啦,有龍頭係兩邊,不過滾起既湯底完全無香味,試過個湯底都係無味既,兩邊都係似滾水加味精粉咁,真係我去超市買個小肥羊既清湯包都好過你。仲有講起D雞先嬲,又細又「鞋」又老又多碎骨,仲要勁多雞頸,完全唔入味既,根本係度渾水摸魚,伏到喊,唔合格。我地食左一兩件雞,大約係十分鐘到,個煲少左水,D侍應即刻加水,加完之後仲淡味,之後要叫人加辣加醬先似返個湯底,真係曬曬D時間同你「淆」湯底,仲衰過買現成湯包好多。成個煲收$118半隻雞,好似唔太貴,不過無味,份量少,個人就覺得極之唔抵。我地之前唔知佢個湯底咁差,仲叫左一份美國肥牛($108)同內蒙肥羊($98),先講肉質,只能夠講唔韌,不過牛同羊都無乜味。份量方面每份十片,勁薄更幼,睇圖就知幾唔抵啦。仲有份冬菇($13)先小家,同包紙巾一樣size,都係煲左好耐都唔入味。好彩D串燒幾好食,叫左兩串羊同雞皮,仲有送既串燒蝦,不過食完個雞煲都無曬Mood
真係食到好嬲既餐廳,以後Bad List佢

肥牛

鮮冬菇

好彩D串燒幾好食,叫左兩串羊同雞皮,仲有送既串燒蝦,不過食完個雞煲都無曬Mood啦,仲食咩,即刻埋單,無食過D咩都$444,我地轉去食返個$44既麥當勞仲好食過好多,唔怪得門面貼曬明星相都無人排隊,全晚得兩三榙客,侍應仲多過客人,下次都係睇真D先幫襯。錢都係事少,野食無質素事大

2018-01-23
周街都係雞煲,依間居然成為電視台、雜誌、明星推介為必試雞煲?一試即刻上癮!食小辣已經好刺激,成個口都麻哂,再慢慢溢出辣味,食到流汗話明燒烤麻辣店當然要試埋燒烤la,我地叫咗麻辣燒蝦,新鮮即燒蝦肉勁彈牙豚腩肉脂肪比例啱啱好,搭麻辣食直頭滿口幸福火鍋點少得海鮮,極力大推珍珠蚌!嚟到一定要試,超鮮甜爽口最後食埋吸收哂麻辣湯底嘅薯粉,澱粉質控表示好滿足麻辣Fans一定要嚟試試依間明星雞煲,包你辣到上癮🌶

豚腩肉脂肪比例啱啱好,搭麻辣食直頭滿口幸福

火鍋點少得海鮮,極力大推珍珠蚌!嚟到一定要試,超鮮甜爽口

最後食埋吸收哂麻辣湯底嘅薯粉,澱粉質控表示好滿足

麻辣Fans一定要嚟試試依間明星雞煲,包你辣到上癮🌶

• 隨變麻辣雞煲
  • 珍珠蚌
  • 豚腩肉
1K
2018-02-03 2048 瀏覽
雞煲仲未大行其道時,唔係話周圍都有好食嘅,其中隨變雞煲佐敦店都紅極一時,一個禮拜總有幾晚落去幫襯,佢地嘅雞煲的而且確幾好食幾上癮,仲記得以前好多時都要坐街邊,大家都唔介意,一番風味。年紀大左,腸胃唔係十分之好,都少食雞煲,最近破例喺灣仔分店食左一次,偶然一煲幾回味呢幾日得十度八度,天氣凍,火鍋店、雞煲、烤魚寧舍受歡迎,平日晚上黎到客人不少,如果冇訂位,都恐怕要等。店內位置唔多,座位間佈置密麻,牆邊有掛鈎讓客人可以掛起隨身物品,而店員都好眼明手快,遞上圓櫈仔俾我地放手袋。平日黎食有套餐優惠,麻辣雞煲半隻加手切本地牛頸脊(小)定價$198,如果唔食辣$98可點清湯花甲海蝦煲,夠哂抵食。部分配料會分為一份/半份,適合人少嘅客人,份量唔洗咁多,又可以試多幾款,彈性較高。除左雞煲,仲有燒烤,好有國內風味。麻辣雞煲 呢度嘅雞煲比一般食嘅辣,正常點少辣都夠。有別於奇味雞煲,一品、米走雞嗰種,唔係乾身,唔係用醬炒起;而本身已經有湯汁煮住,叫埋配料基本上可以即時淥。鮮雞半隻,冇雪藏感,唔叫嫩滑,但都啖啖肉,兩個人食份量可以。辣度十足,麻香容易入口,唔會嗆喉,而且冇油膩感。手切本地牛頸脊(小)份量唔少啊,

手切本地牛頸脊(小)
份量唔少啊,所以套餐性價比幾高,牛頸脊較肥牛嫩腍有嚼勁,唔會太薄身,配麻辣一流

飛一般手打蝦滑 $88
裡面有明顯新鮮蝦肉,彈牙爽口,相信都好多人點,中途已經聽到話沽清,我地都好幸運。

不可錯過雲吞皇 $50
雲吞一碟有9粒,唔係超市貨。size唔細,蝦肉比例多,豬肉肥瘦適中,抵deal

凍豆腐 $28
就好似食麻辣鍋要配蜂巢豆腐一樣,食雞煲不能不點。冰凍豆腐磚嘅氣孔超吸汁,好惹味。

油麵根 $28
入口唔會太油,都係吸汁料,口感脹卜卜

油麵根

雞脾菇 $12
雞脾菇

冬瓜片 $12、娃娃菜 $17
冬瓜片

隨變粉 $28
個人打邊爐食雞煲必定要點埋澱粉質先夠飽,隨變粉睇落有啲似烏冬加薯粉混合,口感腍啲,冇薯粉咁煙韌,幾好食。

涼拌青瓜 $28
涼拌青瓜

食到咁上下,店員就會送上濕紙巾同tempo,小貼心。
2018-02-01
油麵根
2018-02-01 601 瀏覽
嬲到真係唔知從何說起! 今晚Book左時間打邊爐,一入到去,個女職員話「冇位喎!」我地Book左7點喎,點解會冇位??「你地遲到喎!」遲左幾多?5分鐘!! 正常餐廳都是15分鐘才cancel你個booking, 而且至少打一次電話問下個客來唔來先比位其他人你間餐廳與別不同,都應該落Booking時提一提你地連一分鐘都唔會等掛???點解你間鋪會仆倒去做兩個walk in既生意而去咁樣得失啲booking客?難道你真係怕冇生意到呢個地步??呢次係一次差到冇得再差既用餐經驗,好難想像會有人咁樣做生意!好不知所謂

2018-01-07 764 瀏覽
呢排凍冰冰 去打個邊爐就啱哂喇正喇☃️ 聽過好多朋友推介隨變燒烤麻辣雞煲 今日去試發現真係好好好好正💯 先講個羊腩煲 舊舊羊肉都大大舊 而且入哂味超級好食! 除左邊爐外 隨變啲串燒更加係不-得-了! 本人極推介燒雞皮、孜然羊肉串同燒羊架 惹味到爆 食一百串都得🤤 比個tips: 想去隨變一一定要提早訂位 因為佢地堅持唔搭枱 我見到有客等左成粒幾鐘啊-Taste: 👅👅👅👅1/2Value for Money: 💰💰💰Service: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(on a scale of 0-5 emojis)

Taste: 👅👅👅👅1/2
Value for Money: 💰💰💰
Service: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(on a scale of 0-5 emojis)
  • 燒雞皮
  • 燒雞軟骨
  • 內蒙羊肉串
2018-01-06 496 瀏覽
🐣隨變酸湯豬肚雞煲 $143呢個唔係平時唯咸菜豬肚湯唔係用咸酸菜 係酸菜 酸豆煲成職員會等客人飲夠先加湯打邊爐個湯好夠酸 好濃 好飲呀 撈麵勁好食😝豬肚都有好多 雞肉唔韌 唔錯--🐥隨變麻辣雞煲 $118叫左中辣 因為爸唔太食得辣真係有麻架 好濃 放咩落去都好入味😋--另外仲有好多配料俾大家揀架如果嫌打邊爐單調 仲可以叫串燒架😙呢到啲職員好有禮貌 服務好好 抵讚💪🏻
🐣隨變酸湯豬肚雞煲 $143
另外仲有好多配料俾大家揀架
如果嫌打邊爐單調 仲可以叫串燒架😙
呢到啲職員好有禮貌 服務好好 抵讚💪🏻
2018-01-01 412 瀏覽
凍冰冰❄️❄️,又係食麻辣雞煲既時候隨變燒烤麻辣雞煲一向都係我食雞煲既首選,呢度既辣度比坊間既高🌶🌶小辣已經等於其他店既中辣,八角味出到之餘又夠晒麻,經過多年既訓練,已經可以由小辣變中辣🤲🏻食完干鍋雞再打邊爐,店員仲會幫手挑返d香料出來免得湯底變苦個隨變粉除左響呢度食之外,第二度冇得食㗎,口感煙韌,比薯粉冇咁硬身,掛湯能力一流😋涼伴都有好多唔同既選擇,涼伴窩筍酸味比較重,做開胃菜一流夫唱婦隨,呢個辣度比較低,係薄切金錢肚牛舌尖椒皮蛋,用黃金皮蛋,有溏心既較果,蒜味比較重,最岩我重口味之人燒物夠晒多選擇,而且好夠勁,失策點左中辣,原來我係頂唔住的,最後朋友食晒😝😝鯖魚係唯一一味唔辣既店員非常殷勤,經常幫手換碟☺️兩個人食到一檯都係😍
凍冰冰❄️❄️,又係食麻辣雞煲既時候

干鍋雞煲

隨變粉

涼伴都有好多唔同既選擇,涼伴窩筍酸味比較重,做開胃菜一流

涼伴窩筍

夫唱婦隨,呢個辣度比較低,係薄切金錢肚牛舌

夫唱婦隨

尖椒皮蛋

鯖魚係唯一一味唔辣既

孜然串燒
燒鯖魚

店員非常殷勤,經常幫手換碟☺️

兩個人食到一檯都係😍

干鍋雞煲
隨變粉
涼伴窩筍
尖椒皮蛋
孜然串燒
燒鯖魚
2017-12-20 1038 瀏覽
#fridayla_wanchai⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🍲隨變麻辣雞煲 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🍲As you like 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀呢排開始天氣明顯轉涼,大家記得著多兩件衫😳😳唔係病左就無得食好西😆😆 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早排同爸媽食左呢間麻辣雞煲,環境比想像中好之餘😍😍店員都好欣勤😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀唔怪之得閑日都咁多人幫襯😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣隨變麻辣雞煲由2010年3月份開始經營第一間店鋪,兩位創辦人特地走訪四川各地,當中包括重慶及成都,最終將麻辣雞煲改良成無論四川人,或香港人都岩食既口味😳😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣隨變麻辣雞煲(半份)💲118💭湯底配料非常多,有花椒洋蔥同青椒😍💭開頭食材味道未出,所以唔覺辣😳💭後來開始麻辣開始滲入D雞度🤤🤤💭可惜半份只夠2人食😳⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣特級美國雪花肥牛💲
#fridayla_wanchai
🍲隨變麻辣雞煲 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
呢排開始天氣明顯轉涼,
大家記得著多兩件衫😳😳
唔係病左就無得食好西😆😆 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
早排同爸媽食左呢間麻辣雞煲
環境比想像中好之餘😍😍
店員都好欣勤😳😳 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
唔怪之得閑日都咁多人幫襯😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀ ⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1⃣隨變麻辣雞煲(半份)💲118
💭湯底配料非常多,有花椒洋蔥同青椒😍
💭開頭食材味道未出,所以唔覺辣😳
💭後來開始麻辣開始滲入D雞度🤤🤤
💭可惜半份只夠2人食😳
2⃣特級美國雪花肥牛💲188
💭雪花分佈均勻,份量都唔少😍
💭肉質緊緻,咬落唔會鬆散😝
💭而且牛味十足😎😎 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3⃣燒牛肉串&燒雞腎💲26 & 💲28
💭雞腎灑咗好多孜然粉😍😍
💭所以能夠一定程度上癖除腥味😳
💭牛肉串一般,唔算好juicy😣
4⃣燒雞軟骨&燒多春魚(4條)💲23 & 💲30
💭多春魚燒得香脆,而且肥美😳😳
💭不過略有苦澀,可能來自於魚膽😣
💭雞軟骨燒得香脆而惹味😍😍 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
5⃣蝦滑&隨變粉💲88 & 💲28
💭蝦滑好新鮮,而且內有鮮蝦肉😍
💭好快熟,食落好彈牙😎😎
💭隨變粉不是烏冬,雖然外貌相似😆
💭表面有層紅薯粉,呈透明狀😳😳
💭裡面就係粗既米粉,口感幾特別😝
6⃣鮮蝦雲吞 & 牛柏葉 &水魷魚💲18/15/16
💭雲吞包住鮮蝦,食落爽口彈牙😍😍
💭牛柏葉同魷魚都好新鮮😝😝 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💰痛快度:🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2017-12-15 401 瀏覽
以麻同辣🌶為主嘅雞煲,想吃甚麼程度都可以😋即使吃到中途也可隨時加辣🌶😍嗜辣嘅我今次揀左小辣🌶都覺得辣😜真係有料到😍.🌶隨變麻辣雞煲🐥($118)熱辣辣 🔥 又麻又辣好正😜.🍲隨變酸燙豬肚雞煲🐷($143)👅食之前先飲左酸菜豬肚雞湯先😋鮮甜美味💜配料新鮮好味😋仲可以半份咁叫 岩曬鐘意瘋狂點菜嘅我地😍.🐄黑柏葉($70)🐟鯇魚片($70)🐠鮮明鯇魚咀($48)🍡貢丸($16)🐙手打墨魚丸($45)🦐鮮蝦雲吞($50)🌿自制韮菜餃($16)🌱西洋菜餃($16)🦑水魷魚($16)🐖豬紅($15)🐽豬皮($15)🌿冬瓜片($12)🥐枝竹($12)🍃唐生菜($17)🌿皇帝菜($17)🍜隨變粉($28)🍝紅薯粉($22)🍷可樂($13)最後仲有甜品送!
嗜辣嘅我今次揀左小辣🌶都覺得辣😜真係有料到😍
🌶隨變麻辣雞煲🐥($118)

熱辣辣 🔥 又麻又辣好正😜
🍲隨變酸燙豬肚雞煲🐷($143)

👅食之前先飲左酸菜豬肚雞湯先😋鮮甜美味💜
配料新鮮好味😋仲可以半份咁叫 岩曬鐘意瘋狂點菜嘅我地😍

🐄黑柏葉($70)

🐟鯇魚片($70)

🐠鮮明鯇魚咀($48)

🍡貢丸($16)
🐙手打墨魚丸($45)
🦐鮮蝦雲吞($50)
🌿自制韮菜餃($16)
🌱西洋菜餃($16)
🦑水魷魚($16)
🐖豬紅($15)

🐽豬皮($15)
🌿冬瓜片($12)
🥐枝竹($12)

🍃唐生菜($17)
🌿皇帝菜($17)

🍜隨變粉($28)
🍝紅薯粉($22)

🍷可樂($13)
最後仲有甜品送!
夜收工同朋食去食雞煲吹下水都幾好😎雞煲有幾款口味,我地揀左麻辣雞煲🌶.隨變麻辣湯雞煲(一隻)$228鍋入面有好多配料😳 特別有大塊既紫洋蔥同青椒等,比較少雞煲會見到。辣度揀左微辣,食到麻辣味道,不過原來個辣度自己輕鬆食到😂 所以下次可以加碼食小辣。雞肉非常嫩滑😳👍🏼 而且好入味🤤 真心好食!令人想回頭既雞煲。.內蒙羊肉串(兩串)$18留意係12pm last order, 所以食宵夜既朋友要趕快落單。臨急之際,串燒我淨係揀左羊肉串,小辣已經好辣,勝在食到正宗風味🤤 非常惹味,配酒會吾錯呢。.美國安格斯肥牛(小)$108 有六塊,肥牛既色澤好靚,食落覺得有牛味,肥瘦分明,新鮮既冇咩雪藏味,好食呀,只係價格有點高🙈.蟹籽墨魚滑$78 口感非常彈牙,味道就不過不失。.重點必食魚皮餃$18 大大隻夠飽滿,味道同出面食到既差吾多,都係偏咸🙈自家製韮菜餃$16 得三小粒🙊 好在真係皮薄餡靚,又有肉汁,好好食🤤仲叫左唐生菜$17,冬瓜片$12,同王老吉$16.值得一提,店員服務態度好好👍🏼有禮貌,仲會留意實客人既需要。
夜收工同朋食去食雞煲吹下水都幾好😎
雞煲有幾款口味,我地揀左麻辣雞煲🌶
隨變麻辣湯雞煲(一隻)$228
麻辣湯雞煲

內蒙羊肉串(兩串)$18
內蒙羊肉串(兩串)

美國安格斯肥牛(小)$108
美國安格斯肥牛(小)

蟹籽墨魚滑$78
蟹籽墨魚滑

口感非常彈牙,味道就不過不失。
重點必食魚皮餃$18
大大隻夠飽滿,味道同出面食到既差吾多,都係偏咸🙈
自家製韮菜餃$16
得三小粒🙊 好在真係皮薄餡靚,又有肉汁,好好食🤤
仲叫左唐生菜$17,冬瓜片$12,同王老吉$16
麻辣湯雞煲
內蒙羊肉串(兩串)
美國安格斯肥牛(小)
蟹籽墨魚滑
  • 隨變麻辣湯雞煲
2017-10-21 887 瀏覽
今天突然好想食麻辣雞煲,見到門口已經擠滿了人,應該味道不錯,等左15分鐘就有位,麻辣雞煲比我的感覺應該係好多油,十分肥膩,但自從識左呢間之後真正令我改觀,原來雞煲都可以唔油,但味道非常濃烈,本人非常食得辣,但當時只是點了小辣,辣度已經足夠,雞煲的肉質非常嫩滑,食完雞煲再點了龍躉紗煲,冇諗過龍躉紗煲的味道口感比雞煲更加正,之後再order了幾個小食,味道非常有水準,下次一定會再嚟食過
必食羊架
龍躉砂鍋
2017-10-20
必食羊架
龍躉砂鍋
2017-09-26 835 瀏覽
隨變灣仔分店是我最喜歡的雞煲店,比起先炒香雞再加湯的做法,更喜歡一上來雞肉已經和各種湯料煮在一起的做法。兩個人點半隻雞,小辣或者中辣,雞肉煮一煮很入味,裡面的青椒和洋蔥煮一會也非常好吃。肥牛,韭菜餃,蝦滑,響鈴卷,蟹粉丸,隨變粉,洛神花茶每次都是必點。韭菜餃皮薄餡大,蝦滑裡面可以看到整只的蝦仁,蟹粉丸入口爆漿感十足,隨變粉看似像烏冬,但比烏冬口感好,而且更入味,洛神花茶是解辣神器。 特別說一下他家的內蒙古羊肉串,小肉串,肥瘦相間,辣椒加孜然,味道非常正宗。 餐後還貼心的送mochi,推薦給喜歡雞煲和辣火鍋的人。

餐後還貼心的送mochi,推薦給喜歡雞煲和辣火鍋的人。
2017-07-27 1443 瀏覽
第一次聽呢個餐廳名,我以為叫隨便。呢間餐廳係冇得訂枱所以每一次來都係未夠6點等佢開門。雞煲嘅麻辣味十分之獨特,我揀咗小辣。食完個雞煲之後我梗係再加嘢食繼續打邊爐啦!我每一次都會order就係佢嘅隨便粉, 好似係自家製,索晒啲湯真係一流!其他火鍋料我覺得不過不失,因為大部份都只係來貨,佢地火鍋最好嘅就係每一份都細細地兩個人食就啱啱好,可以食多幾款。叫咩食就視乎當日嘅心情而落單,冇乜嘢要推介。另外,寫到明唔俾帶外來飲品,對於飲品我唯有飲佢嘅紫貝天葵啦,不過真係好細杯,而且味道一般,成本咁低既其實可以俾大杯少少 我對面果個就叫啤酒啦仲有一次去嘅朋友要做足心理準備:就係佢哋啲枱真係好迫好迫,基本上隔離枱講乜你都聽得好清楚,而且你坐喺度嗰時,啲伙計行嚟行去佢個pat pat十次有9次都撞到你,黎得食就唔可以介意太多, 因為真係好迫!令我好喜歡嘅其實係佢啲冷盤!面頭加埋芝麻同埋香蔥,真係十分之香口。除咗雞煲之外,仲有佢嘅烤羊肉串,真係好好食好有大陸街邊嗰啲羊肉串嘅味道啊!門口個窗口係可以睇住師父即場烤!對於灣仔來講,中價嘅雞煲唔多,所以久唔久出到嚟呢邊我都會去食。
第一次聽呢個餐廳名,我以為叫隨便。

呢間餐廳係冇得訂枱所以每一次來都係未夠6點等佢開門。

叫咩食就視乎當日嘅心情而落單,冇乜嘢要推介。

我對面果個就叫啤酒啦

仲有一次去嘅朋友要做足心理準備:就係佢哋啲枱真係好迫好迫

搭牌雞煲
令我好喜歡嘅其實係佢啲冷盤!
面頭加埋芝麻同埋香蔥,真係十分之香口。
門口個窗口係可以睇住師父即場烤!

• 雞煲,冷盤,烤羊肉
2017-06-28 1051 瀏覽
呢間都係我間中會幫襯既,因為都幾鐘意一邊打邊爐,一邊同朋友們吹下水,坐下個感覺幾寫意呀😆😆😆鋪面唔太,但企野,乾淨,如果唔忙的時候,服務都好好👍🏼👍🏼,會不時幫你換碟,拎走d空碟咁~就算兩人去打,同其他一齊坐,會細心有塊板仔隔著等有私人空間,幾好😊無得book嫁,要去到排隊等位,但其實都好快,可能我通常去食既時間都比較晏小辣,已經覺得好夠辣,有d出面可能都唔太辣,同埋夠濃,香,個人認為d配料要快d食,唔係煲耐左會有dd苦😋😋😋凍豆腐好食呀,一定要試,唔係度度都有。ps:我男友個日唔小心倒瀉左野,都勁快幫我地整理好,仲要服務態度好好,要讚一讚

凍豆腐好食呀,一定要試,唔係度度都有。

$250 (宵夜)