2023-05-16 30 瀏覽
石門呢間雞煲想試左好耐,今日終於夾到朋友收工一齊過黎食,book左6:30枱,之後見佢陸陸續續都坐滿晒,果然係人氣雞煲。有大檸檬茶同鹹檸七嗰啲叫大大杯都係30幾蚊,好抵飲叫左個小食慢慢等野食順德撈魚皮勁香辣同爽口,好快就清碟招牌麻辣雞煲店員推介麻辣味係佢地既招牌而且店員提到佢地既辣係比出面再勁D既建議平時出去食開小辣嘅朋友,可以考慮叫BB辣先今次我同朋友就叫咗小辣試吓, 一食果然有料到,不過味道好刺激,越辣越過癮雞肉肉質鮮嫩,同埋雞肉好入味加湯打邊爐都冇再特別點豉油,好夠味頂級安格斯牛份量好大碟,肥瘦分鋪均勻,入口牛味好甘香肉質鮮美滑嫩黑牛柏葉唔係度度有Size切得好大塊,食落好有口感十優狀丸包括五款不同種類既手打丸分別有黑松露墨魚丸、蝦丸、墨魚丸、黑墨魚和鯪魚丸,每款都有兩粒。每粒都各有特色,黑松露墨魚丸帶有淡淡的松露香氣,蝦丸新鮮彈牙。雞煲必備呢啲勁索汁嘅蔬菜蘿蔔切嘅厚度啱啱好,去到最尾索晒啲汁勁好味自家炸響鈴見到佢仲有好多特色既炸響鈴有紫菜味有芝士味,不過同朋友都係想先試下原味,大大件同炸得好鬆脆。食完呢個已經超級飽了。

有大檸檬茶同鹹檸七嗰啲叫
大大杯都係30幾蚊,好抵飲

叫左個小食慢慢等野食
順德撈魚皮
勁香辣同爽口,好快就清碟

招牌麻辣雞煲
店員推介麻辣味係佢地既招牌
而且店員提到佢地既辣係比出面再勁D既
建議平時出去食開小辣嘅朋友,
可以考慮叫BB辣先

雞肉肉質鮮嫩,同埋雞肉好入味

加湯打邊爐
都冇再特別點豉油,好夠味

頂級安格斯牛
份量好大碟,肥瘦分鋪均勻,入口牛味好甘香
肉質鮮美滑嫩

黑牛柏葉唔係度度有
Size切得好大塊,食落好有口感

十優狀丸
包括五款不同種類既手打丸

雞煲必備呢啲勁索汁嘅蔬菜
蘿蔔切嘅厚度啱啱好,去到最尾索晒啲汁勁好味

自家炸響鈴
見到佢仲有好多特色既炸響鈴