2019-03-08 636 瀏覽
天黑黑雨濛濛最適合一個人去食個碟頭飯,剛好要到九龍城買少少野,所以選擇了方榮記火鍋館食個麻辣碟頭飯午餐。大家對方榮記應該唔陌生,除咗個沙嗲煱出晒名,佢哋嘅牛肉拼盤亦都係真店之寶。可能個人口味比較偏向麻辣鍋,所以唔覺得個沙嗲煱有乜嘢咁突出,同埋價錢方面好似overprice 咗少少。名氣歸名氣,好食歸好食,個人注重多少少食材質量。講返個午餐,餐牌選擇方面亦好多,不過由於方榮記係一間牛肉專家 所以當然要叫翻個有牛肉嘅碟頭飯,所以最終揀左五香牛腩飯。$30有牛肉有菜有飯,其實香港都冇乜地方食到。牛肉唔使講係手切牛肉嘅頭頭尾尾,不過牛肉味好濃,正。其他唔特別講,食嘅時候加埋佢啲辣椒油就啱啱好。去過超過一次。

五香牛腩飯

2019-03-07