2023-11-01 461 瀏覽
北角「成都小巷米線雞煲」係一家以雞煲、椰子雞煲和烤魚為主打的餐廳,位於北角區的一條小巷中,環境舒適,夠光猛冷氣夠凍。今次我試嘅係招牌菜雞煲&烤魚,兩者都係以新鮮食材為基礎,配以獨特調味料和烹飪技巧,味道鮮美,令人回味無窮。雞煲係餐廳的招牌菜之一,使用嫩滑多汁的雞肉,搭配上鮮嫩的蔬菜和香濃的湯底,讓人垂涎欲滴。湯底的味道濃郁,帶有微辣的口感,讓人胃口大開。另外,烤魚都係依家餐廳特色之一。佢地使用嘅係新鮮的魚,經過特殊的烤製方式,魚肉保持了原汁原味的口感,外皮酥脆,內裡鮮嫩。配以獨特調味料和香料,讓整道菜色香味俱佳。除了雞煲和烤魚,這家餐廳還提供多種其他美食選擇,如炒飯、炒麵、湯品等。無論是單點還是套餐,價格都相當實惠,適合一家人或朋友聚餐。總的來說,值得一試的餐廳。仲要汽水啤酒任飲!

總的來說,值得一試的餐廳。仲要汽水啤酒任飲!
2023-10-26
  • 雞煲