2023-05-31
觀塘最多工廈美食,搵咗間超人氣台式餐廳🇹🇼餐廳牆身畫咗好多台灣壁畫,都幾有特色🖼✅走心牛肉番茄湯麵$78牛肉湯底同番茄湯底選擇🍝揀咗蕃茄湯底都幾唔錯,關廟麵麵質柔軟,配料有牛肉、花枝丸、貢丸三款,牛肉份量較多,炆得夠淋夠香🥩✅三色水餃+魚鬆滷肉飯+油菜+三選一湯品$99湯品可以選麻油雞、藥膳排骨、香菇肉羹麻油雞好正😍味道夠濃,湯底唔會太渾濁,超重麻油香,雞肉嫩滑🐥魚鬆滷肉飯好食,如果多啲魚鬆滷肉就好啦,唔夠喉🤪餃子配特製辣醬好好食,點牛肉都唔錯🥟建議餐廳可以整個麻辣番茄牛肉麵🍅✅珍珠豆漿紅茶$36朋友選咗無糖豆漿紅茶,飲到豆漿同茶香☕️✅哈豆水果茶$52水果茶百香果味突出🍹消暑解渴之選✅台式刨冰$99嘎嘎吹雪糕筒、香芋雪糕、特濃花生奶蓋、低糖仙草糖水+黃豆粉、芋圓🍧刨冰打卡真係不得了😂勁靚又大碗,食嘅時候要小心翼翼,慎防倒塌危機,好彩職員俾咗兩個碗仔我地,可以將上面嘅配料分開🤣特濃花生奶蓋幾得意,配冰味道唔錯🧊最中意個仙草糖水底😍呢排咁悶熱,食冰真係好消暑,簡直好似天堂咁🏖🐻總結麻油雞有驚喜😍 刨冰份量驚人,可能三個人先食得灑🍧💛好味指數:4.6/5
💜回頭指數:4.6/5📍哈豆 (觀塘
✅走心牛肉番茄湯麵$78
✅三色水餃+魚鬆滷肉飯+油菜+三選一湯品$99
✅珍珠豆漿紅茶$36
朋友選咗無糖豆漿紅茶,飲到豆漿同茶香☕️
✅哈豆水果茶$52
水果茶百香果味突出🍹消暑解渴之選
✅台式刨冰$99
🐻總結
麻油雞有驚喜😍 刨冰份量驚人,可能三個人先食得灑🍧
💛好味指數:4.6/5 💜回頭指數:4.6/5
📍哈豆 (觀塘)
觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室