2022-07-10
是日假期,外出遊玩,打卡,就要路過灣仔,朋友上完堂join,介紹呢間小店,話d麵,湯好正,咁就要試一試。 12:00到門外探頭左右看,朋友仔未到。服務員熱情問:入嚟嗎?幾位。so sweet。就入去坐住等。環境舒服,服務員體貼,I like it。 朋友一到,一起選擇食物時,眼花撩亂樣樣想試,沾麵定湯麵,再選一飯,一定要有小食……呵呵呵……大食怪又出嚟啦… 前菜:就放在桌上,醃大豆牙菜,爽脆口感令人食唔停。我們就咁KO了半盒。 日式餃子:根本係驚喜,好好食,又好好玩,又熱呼呼的。我忍不住要敲開小網細嘗餃子味道,超香口,真的後悔冇配啤酒,一絕。 赤武士(1號辣):朋友嚐辣就一般,所以試1號,對我來就不辣啦😆。麵質QQ彈牙,配上赤湯十分惹味,真只要湯加麵,已可以KO一碗麵。燒肉椰菜又好味,真是唔該俾多碗。 醬燒牛肉飯:最愛有流心蛋,拌飯用,已可以食一碗了。牛肉有很多片,令人感到十分滿足,真係食極都有。 下次要試吓沾麵了,應該都好好味。
下次要試吓沾麵了,應該都好好味。