2019-06-07
非常推薦嘅一間日本餐廳,用料優質,食物質素高,特別係呢度嘅米粉製Pancake,係食過最好食嘅pancake之一!培茶蜜Soda培茶味同梳打嘅酸味融合,夾雜絲絲甜味,飲起來幾清新!香蕉甘酒呢種甘酒並唔係酒,奶味重之餘亦有點兒米香,香蕉味香濃,味道特別!唐揚雞肉Pancake本來覺得炸雞同pancake呢個配搭有D奇怪,但食起來又覺得幾有驚喜。炸雞配以他她醬,雞炸得非常好食,皮脆肉嫩。而米粉製成嘅pancake熟度剛剛好,口感鬆軟,配搭嘅醬除左加拿大有機蜂蜜之外,仲有柚子醬,酸酸甜甜,好好食!黑毛豬鞍厚切嘅黑毛豬外皮燒得香脆,肉質軟滑,沾上鹽一齊食,味道很不錯!開心果芒果Pancake超級推薦嘅一款Pancake,本來係配搭士多啤梨,但呢日店員話最近芒果收成期,所以可以轉做芒果。開心果忌廉係由係意大利西西里島嘅開心果醬製成,非常軟滑,而酸甜嘅芒果同莓乾則中和左開心果醬嘅甜,超級好食!咖啡雪糕雪糕係餐廳自己製作,咖啡味好濃郁,奶味亦很重,質感細滑,味道不太甜,好高質素!
培茶蜜Soda
培茶味同梳打嘅酸味融合,夾雜絲絲甜味,飲起來幾清新!
香蕉甘酒
唐揚雞肉Pancake