2020-05-03 1566 瀏覽
📍蜜庵本膳~尖沙咀📍#五一黃金週🎗又點少得甜品嘅環節😋食完晚飯大概八點半已經見到好長嘅人龍,建議大家平日中午去食,因為夜晚好多甜品嘅款式都賣晒😔餐廳裝潢係日式簡約風,氛圍好舒服😗主要售賣日式和食同甜品,但今次就冇嗌到主食啦😛1️⃣ 鮮果黑魔法 Seasonal Fruit Chocolate Black Magic Pancake $138本身以為會好大份,結果送到上嚟份量都幾少😂不過賣相真係好靚,打卡一流📸班戟係用米粉製成,同大家一般食到嘅用麵粉製好唔同,食落好有米香🤩班戟疊到七層高再加上自家製濃郁可可醬,好滿足🤤士多啤梨仲要好甜🍓加哂分!2️⃣ 蜜瓜美人巴菲 Melon Beauty Parfait $108唯一令我有驚喜嘅可能就係上面嘅日本蜜瓜🍈真係超級香甜😍但係雪糕嘅味道帶有甘酒味唔係太鍾意🍦入邊仲有寒天同埋啫喱,整體味道普通🧐💡總括而言,日式班戟味道好特別,值得一試👍🏻見到好多人食開心果味班戟,下次都要試吓!🎗💛#hkhungryfoodie 尖沙咀#hkhungryfoodie日式#hkhungryfoodie甜品
📍蜜庵本膳~尖沙咀📍

#hkhungryfoodie甜品

• 鮮果黑魔法
不能出走,唯有吃一餐和食以舒解想旅行的心。難得放假,慕名而來到尖沙咀「蜜庵本膳」,一嚐好評如潮的和食。位於小街內的「蜜庵本膳」,店舖裝潢走日系簡約風,全使用木質桌椅。清湯烏冬質感煙韌,配以惹味的炸雞非常搭。熱騰騰的炸雞juicy肉嫩。因為是下午茶menu,本來的份量是較少,圖中是加大了的份量。杯子蛋糕以米粉焗製,適合對麩質敏感人士食用。米蛋糕上面舖了蘋果片,味道微甜清香。配上一杯熱茶實在更好不過!混合軟雪糕分別是美人和京茶咖啡,2者以京茶咖啡濃味一點。素食雪糕是自家製,標榜無蛋無奶,質感柔滑,淋上黑蜜後增添多一點甜香。雙白玉一粉一白,粉的是青森產艾草玉子,另一顆則是京都產白玉子;口感煙韌。整碗中,筆者當然最愛來自京都的抹茶寒天:入口帶著茶味又有點爽,像涼粉般,再拌上北海道紅豆蓉,抹茶紅豆一向就是最佳拍擋。另外也有一些季節水果,如:蜜柑、藍莓等。不過就有一點帶酸。班戟特別之處是採用自家磨製的日本米粉取替麵粉,而且創新了不少口味。例如筆者吃的就是朱古力口味,班戟上的可可醬同是自家製,用了法國品牌cocoa barry的朱古力,柔滑又可可味濃郁。日本米粉製成的班戟質感綿滑,還帶有一點彈性質感
,一嚐好評如潮的和食。

位於小街內的「蜜庵本膳」,店舖裝潢走日系簡約風
,全使用木質桌椅。
炸雞清湯熱烏冬

清湯烏冬質感煙韌,配以惹味的炸雞非常搭
。熱騰騰的炸雞juicy肉嫩。

日本蕃薯蘋果蛋糕

杯子蛋糕以米粉焗製,適合對麩質敏感人士食用
軟雪糕雙白玉餡蜜

混合軟雪糕分別是美人和京茶咖啡,2者以京茶咖啡濃味一點
。素食雪糕是自家製
,標榜無蛋無奶,質感柔滑,淋上黑蜜後增添多一點甜香。

整碗中,筆者當然最愛來自京都的抹茶寒天

另外也有一些季節水果,如:蜜柑、藍莓等。不過就有一點帶酸。
鮮果黑魔法

班戟特別之處是採用自家磨製的日本米粉取替麵粉

日本米粉製成的班戟質感綿滑,還帶有一點彈性質感
。據說餐廳以乳酪代替牛油,難怪入口充滿香味之餘又沒有太大膩感

抹茶蘇打

抹茶加蘇打水,還是第一次喝呢。蘇打水的清涼感中又有微微抹茶甘香,蠻特別的
2020-03-30
炸雞清湯熱烏冬
軟雪糕雙白玉餡蜜
鮮果黑魔法
2020-03-20 3187 瀏覽
餐廳環境以淺色木系作主調,裝潢簡潔,和風清新感讓人有種休閒舒適感。Bar枱下設有UBS及插座叉電,店員親切先幫我們噴上搓手液,能在衛生乾淨環境之下安心用餐。Menu中有下午茶主食、班戟及特式飲品,飲品我們點了沉默的搖動籃曲花茶,及焙茶甘酒拿鐵 $48,焙茶味適中清淡,上層泡沫感厚,甘酒的味道中和了熱焙茶那種苦澀味,是飲開較少有的焙茶特飲味道。生姜豚肉烏冬 ($78)足料扁烏冬滑身彈牙,半肥瘦豚肉薄片,加上有酒香的豬骨湯底,濃郁份量夠,是下午茶唔錯嘅選擇。下午餐套餐還附送日本玄米煎茶,更可以半價優惠轉一杯特飲,夠哂經濟。和WA $98配上甜美的紅豆蓉,面層灑上焙茶粉及沖繩黑糖蜜,小班戟加印了香港加油的字句,旁邊還有焙茶忌廉及日本栗子,五件口感幾實在的米粉班戟,CP值不錯,還是空氣感不算強的麵粉班戟較為健康。 鮮果開心$138招牌Signature 米粉班戟同樣是加了香港加油的小班戟裝飾,開心果醬製成的忌廉,配了紅酒蜜桃及新鮮士多啤梨,將整整六層的薄班戟切開一口咬入,口感非常讓人治癒,味道出色。班戟質感鬆軟,厚度平均煙韌,推介之選。下午茶價錢中上,是尖沙咀少有性價比高的餐廳,而且空間感唔錯

餐廳環境以淺色木系作主調,
裝潢簡潔,和風清新感讓人有種休閒舒適感。
Bar枱下設有UBS及插座叉電,
店員親切先幫我們噴上搓手液,
能在衛生乾淨環境之下安心用餐。

Menu中有下午茶主食、班戟及特式飲品,
飲品我們點了沉默的搖動籃曲花茶,
及焙茶甘酒拿鐵 $48,

焙茶味適中清淡,上層泡沫感厚,
甘酒的味道中和了熱焙茶那種苦澀味,
是飲開較少有的焙茶特飲味道。

生姜豚肉烏冬 ($78)
足料扁烏冬滑身彈牙,
半肥瘦豚肉薄片,加上有酒香的豬骨湯底,
濃郁份量夠,是下午茶唔錯嘅選擇。
下午餐套餐還附送日本玄米煎茶,
更可以半價優惠轉一杯特飲,夠哂經濟。

和WA $98
配上甜美的紅豆蓉,
面層灑上焙茶粉及沖繩黑糖蜜,
小班戟加印了香港加油的字句,
旁邊還有焙茶忌廉及日本栗子,
五件口感幾實在的米粉班戟,CP值不錯,
還是空氣感不算強的麵粉班戟較為健康。

鮮果開心$138
招牌Signature 米粉班戟
同樣是加了香港加油的小班戟裝飾,
開心果醬製成的忌廉,
配了紅酒蜜桃及新鮮士多啤梨,
將整整六層的薄班戟切開一口咬入,
口感非常讓人治癒,味道出色。
班戟質感鬆軟,厚度平均煙韌,推介之選。

下午茶價錢中上,
是尖沙咀少有性價比高的餐廳,
而且空間感唔錯的日式小店。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2020-03-09 2722 瀏覽
💛香港加油 和風日式小店💛-依到一定一定要試pancake,佢用日本磨成既米粉做,以取代麵粉。全份都係用日本高級食材製。Pancake好多選擇,有咸有甜,款款賣相都勁吸睛👀最後揀左依個鮮果開心Pancake($138)是日時令水果係士多啤梨配開心果醬Pancake,開心果醬係由意大利西西里島直送,食落超香濃既開心果味,再同打得綿綿輕盈既忌廉融為一體。無論味道同口感都一流👍🏻米粉Pancake質感綿密,帶陣陣蛋香。-海膽和風卡邦尼烏冬($168)用上厚切燒日本煙肉,肥瘦適中,肉香撲鼻,海膽用料上乘新鮮,無腥味,仲幾甜,卡邦尼煮法碰上Q彈烏冬一樣咁match😍-和牛王漢堡丼($158)有驚喜!漢堡扒係用和牛整,食落牛味香濃。最讚既係用人手打,都可以做到質感咁結實,唔會一切就碎開哂,切開仲要係粉粉地色,好juicy!🤤牛上面既流心蛋黃一切即同和牛漢堡扒融合,超夾🤤米飯係用上紅菜頭同紅酒混合而成既紅米飯,撈埋蛋汁食一流,仲帶肉香添!-炸牛肉薯餅($48)新鮮炸起,薯餅足料全部都係牛肉薯仔蓉😍小店餓一道菜都用料上乘,製作認真而且食物高水準,值得支持🤤🤤🤤
💛香港加油 和風日式小店💛
最後揀左依個鮮果開心Pancake($138)
海膽和風卡邦尼烏冬($168)

和牛王漢堡丼($158)

有驚喜!
炸牛肉薯餅($48)

新鮮炸起,薯餅足料全部都係牛肉薯仔蓉😍

2020-03-01
  • 和王牛漢堡丼
  • 開心果士多啤梨米粉班戟
2020-08-03 0 瀏覽
💛 #黃色經濟圈 想試呢間嘅米粉班戟好耐~嗰日趁男朋友放假拉佢陪我食🤣點知原來三點後先有班戟又錯過了🥺唯有下次再去🥺順帶一提大家想支持佢地都可以外賣😋💛🍴三主食定食($128)午餐係用定食形式~有三款配搭可以揀~我哋就揀咗有三款主食加甜品嘅set~😋好似定期都會轉menu所以你下次去食可能都會有唔同😉1️⃣冷製高湯浸季節蔬菜、吉列豚五花咖喱喎、汁燒手羽大根、十穀飯、味噌湯、沙律、雪糕2️⃣橄欖油香草藍青口、餃子雞湯鍋、炸牛肉薯餅、白飯、味噌湯、沙律、雪糕🥘以上就係當日我地自行選擇嘅配搭啦~午市定食擺盤好精緻👍🏻炸物方面我地都幾欣賞分別係吉列豚五花同炸牛肉薯餅😋炸粉唔會好厚但可以食到好酥脆❤️而且豚五花入面都好juicy❤️汁燒手羽都幾好食但得一隻唔夠喉🥺其他食物都係正常水平餸菜份量少左啲啲~但係個雪糕有啲驚喜食落好滑有咖啡同淡淡嘅茶味🍵連平時唔食甜野嘅男朋友讚口不絕🤣因為有啲茶味所以就算我唔好咖啡都可以接受👍🏻💛小Tips:如果想食嘅話都建議大家早少少去🤣因為當日我地大概2點去到都有少量食物已經售罄🥺同埋班戟要3點後有啊~🥺📍 蜜庵本膳 (尖沙咀)尖沙咀赫德道8號地下A號舖
💛 #黃色經濟圈

🍴三主食定食($128)

🥘以上就係當日我地自行選擇嘅配搭啦~午市定食擺盤好精緻👍🏻

📍 蜜庵本膳 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道8號地下A號舖
2020-08-02 13 瀏覽
Mark低咗呢間日式餐廳已經有一排今日終於來試試本身最想食和牛蛋飯 但今日唔見有😢有健康住家飯套餐 (唔記得影相🤣) 味道ok 食完好飽不過照嗌甜品😂😂🤣🤣米粉pancake好味男友同我都鍾意🥰有好香既pancake蛋香(or米粉香?) 推介!
Mark低咗呢間日式餐廳已經有一排
今日終於來試試

本身最想食和牛蛋飯 但今日唔見有😢
有健康住家飯套餐 (唔記得影相🤣)
味道ok 食完好飽

不過照嗌甜品😂😂🤣🤣
米粉pancake好味

男友同我都鍾意🥰
有好香既pancake蛋香(or米粉香?)
推介!
2020-08-02
❀ 蜜庵本膳 #尖沙咀 #💛❀❗️全港唯一米粉班㦸 排長龍日式多元化店 ❗️——————————————————Bookmark左呢間位於尖沙咀嘅日系餐廳好耐,經常排長龍,剛好係冇得堂食前嚟到。佢哋最出名莫過於獨有嘅米粉班㦸🥞🌟午市 (14:30前)會有「一汁三菜」嘅午市定食同埋最經典甜嘅米粉班㦸,15:00-17:00就供應返主餐牌嘅食品,有一啲創意配搭嘅日式飯面同埋鹹嘅米粉班㦸。.疫情期間,外賣自取有八五折💥另外亦可以喺foodpanda或者Deliveroo平台(即將登陸)度買。買多啲仲有額外折扣,詳情可以睇返佢哋IG。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 開心果蜜桃pancake🥞 $148佢哋嘅pancake係全港獨一無二嘅米粉班戟,靈感源自於店主去日本旅行🇯🇵。口感有少少介乎於梳乎厘班戟同美式熱香餅之間,冇梳乎厘班戟咁重空氣感,但又唔會好似美式熱香餅咁實在,有少少煙韌嘅感覺,而且真係會散發住一種米香👍🏻開心果忌廉有少少流質,唔會太膩,味道偏向大眾接受到甜甜地嘅開心果味💫蜜桃都幾多汁不過就唔係太甜,覺得同pancake有少少分離,似獨立嘅生果咁。整體味道唔錯但唔算太特別,可能佢哋嘅鹹味班戟會更加有驚
❀ 蜜庵本膳 #尖沙咀 #💛❀
❗️全港唯一米粉班㦸 排長龍日式多元化店 ❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 開心果蜜桃pancake🥞 $148
佢哋嘅pancake係全港獨一無二嘅米粉班戟,靈感源自於店主去日本旅行🇯🇵。口感有少少介乎於梳乎厘班戟同美式熱香餅之間,冇梳乎厘班戟咁重空氣感,但又唔會好似美式熱香餅咁實在,有少少煙韌嘅感覺,而且真係會散發住一種米香👍🏻開心果忌廉有少少流質,唔會太膩,味道偏向大眾接受到甜甜地嘅開心果味💫蜜桃都幾多汁不過就唔係太甜,覺得同pancake有少少分離,似獨立嘅生果咁。整體味道唔錯但唔算太特別,可能佢哋嘅鹹味班戟會更加有驚喜。
味道: 3.9/5 性價比: 3.9/5
☞ 一湯一飯三主菜定食$128
近年來香港越來越多呢種日式嘅三餸飯(不過價錢就比起香港嘅三餸飯貴得多)🤣預設有白飯/十穀飯、沙律、麵豉湯、甜品。另外可以自由配搭冷盤、鍋物同埋炸物。Menu會定期轉換,大部份嘅配搭都係走健康嘅路線,菜嘅比例會較高🥬。
當日揀咗:火炙章魚伴意大利黑醋、酒粕生薑雞鍋、芝士焗藍青口。份量有少少細,男仔食應該就唔夠飽,味道不過不失🙈雞鍋唔係太食到薑味,反而有啲奶油味。青口嘅芝士唔夠多。
相反甜品就好有驚喜🤩當日係咖啡焙茶雪糕,甚少見到呢兩個味道加埋一齊嘅配搭,意想唔到嘅夾,有少少咖啡嘅香苦味,又有焙茶嘅烘焙香,口感同Via Tokyo 非常似,係有少少實在嘅綿滑💕。
味道: 3.3/5 性價比: 3.3/5
整體來講味道不過不失,感覺上甜品較為出色。不過份量有啲少,唔算太抵食😶建議如果真係想試嘅話,三點後到會有好啲,有多啲選擇!
一湯一飯三主菜定食
一湯一飯三主菜定食
咖啡焙茶雪糕
咖啡焙茶雪糕
上次諗住去食晚飯,點知太多人所以放棄佐😢 間店主要用木系黎做主題,所以感覺好日系文青,主打日式料理同埋最吸引我既甜品😍 有芭菲有冰有甜湯,仲有主打既米粉pancake有分鹹食同甜食🙆🏼‍♀️咁岩果日晚餐食唔飽,就黎依間再戰食甜品~ .鮮果開心米粉班戟 🍰 $138米粉班戟用上盛日本米磨成,食落個口感更加細膩鬆軟,煙煙韌韌咁幾特別😍,有nuts舖面既開心果忌廉醬食落幾特別,又唔會過膩,整體個口感都好清新好soft🙆🏼‍♀️仲有好甜既蜜桃做伴碟🤤.雙茶冰 $88夏天點可以唔食冰~黎到既時候我係嚇親哇佐聲🙈勁大座仲要白雪雪好似棉花糖😍旁邊有三種醬比你自己落:自家製抹茶🍵,焙茶同黑糖蜜~第一啖試佐焙茶味超濃,好有飲緊茶既feel😚 抹茶偏正宗帶點苦澀味,兩者都好有茶味,食落又唔會係好假果種味,食完個口仲會有餘韻🙈 同個冰好match仲入口即溶,幾清新幾有驚喜🙆🏼 同埋可以試三種味之餘,仲可以自己決定個份量,反而黑糖味唔太討好,可能覺得相對下太膩了😢.總結,一路都好想黎試佢啲甜品😍個米粉班戟有驚喜之餘感覺健康啲,連個雙茶冰都好唔錯~同埋擺盤都好花心思🙆🏼‍♀️呃like之餘又好食🤤餐牌款式都幾特別,想
鮮果開心米粉班戟

鮮果開心米粉班戟 🍰 $138
雙茶冰 $88

雙茶冰

總結,一路都好想黎試佢啲甜品😍個米粉班戟有驚喜之餘感覺健康啲,連個雙茶冰都好唔錯~同埋擺盤都好花心思🙆🏼‍♀️呃like之餘又好食🤤餐牌款式都幾特別,想食另類啲既野可以trytry,啲main好似都好唔錯,而且餐廳環境都幾舒服~下次再偏文青同frd談住心黎試先🤭
鮮果開心米粉班戟
  • 鮮果開心
2020-07-09 64 瀏覽
餐廳不算大,裝修以木為主調,坐落舒適點選:和王牛漢堡丼/海膽和風卡邦尼烏冬/鮮果黑魔法/咖啡梳化/紀州南梅梳打叫咁多款,最好味呢個,和王牛漢堡丼,份量不多,個飯係紅色,甜甜哋。海膽和風卡邦尼烏冬,呢個都唔錯,不過啲汁好似唔多夠鮮果黑魔法,係用米粉做班㦸,都軟熟,水果係季節性,剛好食桃,個桃幾好味,配合可可醬及可可忌廉咖啡梳化,我諗唔係人人啱飲紀州南梅梳打,無晒紀州南梅,飲左自家釀製梅汁梳打,都唔錯
餐廳不算大,裝修以木為主調,坐落舒適

海膽和風卡邦尼烏冬,呢個都唔錯,不過啲汁好似唔多夠

咖啡梳化,我諗唔係人人啱飲

紀州南梅梳打,無晒紀州南梅,飲左自家釀製梅汁梳打,都唔錯

2020-07-08 54 瀏覽
下午放假約左fd 食tea記得依間係💛, 依家真係要憑記憶了因為lunch 都未食,所以我再點一個烏冬tea time主食都係over $70, 飲品可減$18依個價錢,以為份量有番甘上下。。點知真係勁細份我係女仔食完都好似唔覺得食過野甘豚肉勁香豬肉味,但唔係蘇味個汁好特別,枝豆同豆乳blend 成蓉甘,係幾特別烏冬夠彈牙,可惜依個價錢性價比太低野飲佢有個甘酒系列,無酒精成份,問清楚店員,原來係豆乳。。。豆乳紅豆冰,又係將紅豆豆乳blend 成蓉甘,口感唔算太粗鞋但同fd 飲完都覺得似維他紅豆奶既味差唔多。。。一樣都係甘甜cappuccino 不過不失,但略苦左dd最後當然到甜品,睇menu 以為好大份,因為都成$150, 點知係勁細塊pancake...真係細過m 記熱香餅一半但上面個開心果cream 係幾滑,但唔重開心果味, pancake 個口感以為係熱香餅,點知鬆軟好多pancake 係唔錯,可惜個份量真係細左ddddd依個價錢實在略貴了,但支持精神還是有
下午放假約左fd 食tea

記得依間係💛, 依家真係要憑記憶了

因為lunch 都未食,所以我再點一個烏冬

豆乳枝豆豚肉冷烏冬

tea time主食都係over $70, 飲品可減$18

依個價錢,以為份量有番甘上下。。點知真係勁細份

我係女仔食完都好似唔覺得食過野甘

豚肉勁香豬肉味,但唔係蘇味

個汁好特別,枝豆同豆乳blend 成蓉甘,係幾特別

烏冬夠彈牙,可惜依個價錢性價比太低

甘酒紅豆冰

cappuccino

cappuccino 不過不失,但略苦左dd
開心果蜜桃pancake

pancake 係唔錯,可惜個份量真係細左ddddd

依個價錢實在略貴了,但支持精神還是有
2020-07-07
2020-07-05 53 瀏覽
夜晚任朋友話事於是簡左蜜奄本膳話食D好日本家常菜。原本打算同朋友一人一個主菜再Share甜品Pancake,被告知無Pancake後就當支持米豬連。總括而言店員十分友善,只可惜如Pancake Sold Out,其他食物並無可取之處,請果斷回頭!我同朋友叫左 豚雙味 同 海膽卡邦尼烏冬;首先講個烏冬,烏冬太軟似煮到熟透無咬口,醬汁味道偏淡,厚切日本煙肉又乾又「鞋」似一塊鴨胸肉乾,但講緊賣$168未計加一,認真講真係好冇誠意。而雙味豚炸豚肉都算脆同好吃,只不過無Sauce 好乾爭爭,而另一邊紅羅白洋蔥燉牛肉味道偏淡不過不失,但整體而言一個餐盤上只有一碟飯一碟餸,如果係日本朋友家裡在客真係十分寒酸不被歡迎,賣$138定價真十分進取但又缺乏誠意。旁邊果台客叫左個Pancake賣相都算吸引,食完又冇咩聽到有怨言,我諗應該都算過得去掛?有心支持請記住只能幫襯Pancake,完。

有心支持請記住只能幫襯Pancake,完。

日式海膽卡邦尼烏冬
豚雙味
2020-07-04
2020-07-02 36 瀏覽
====================一間好有心機、值得一再幫襯嘅黃色小店!-呢度嘅pancake用咗日本🇯🇵米粉、雞蛋、粟米粉加上法國🇫🇷牛油製成,同坊間用麵粉製成嘅pancake唔同,所以就算對麵粉過敏嘅人都食得。-Pancake頂加部灑咗啲開心果醬,一上枱就聞到好香嘅果味,連埋nuts同水蜜桃一齊食,配搭相當唔錯!雖然我食慣日式空氣感好重嗰款pancake,但呢個質感都覺得幾好,入口軟綿綿咁,仲有幾層厚,好低食。====================環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😋😋😋😋服務:⭐️⭐️⭐️⭐️====================🍽 店名:蜜庵本膳📍 地址:尖沙咀赫德道8號地下A號舖⏰ 營業時間:12:00 ~ 10:00====================
====================
一間好有心機、值得一再幫襯嘅黃色小店!
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😋😋😋😋
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
🍽 店名:蜜庵本膳
📍 地址:尖沙咀赫德道8號地下A號舖
⏰ 營業時間:12:00 ~ 10:00
2020-06-30 72 瀏覽
Lunch set有三款㨂一湯一飯三主菜 $128一湯一飯二主菜 $98飯:白飯/十穀飯 🍚在座大部分都㨂咗三主菜,女士黎講可能未必食得晒 因為仲有甜品(今日係焙茶雪糕)- 日本櫻花蝦溫泉蛋:撈飯食好正👍🏻- 季節野菜鍋:有大蔥、南瓜、草菇、蘑菇 個湯底都好清甜- 吉列日本蠔:雖然細細隻 但係炸得好好食 出面好鬆脆但係唔會太多炸醬 入面個蠔仲係好嫩 唔會overcook- 明太子蛋黃醬燒龍蝦 +$20:🤤超好食‼️ $20係半隻Double左個份量先有一隻但係燒得好香連個殼都想食埋😋 食嗰陣會聞到少少煙熏味 除咗味覺仲有嗅覺嘅享受 如果再多少少明太子就好啦😚// non-alcohol drinks 50% off //- 青蜜柑酒 $58 // 冇乜酒味同埋過甜似橙汁多啲- 梅酒 $58 // 呢個就好飲好多真係有梅酒嘅味道 (癈話) 🤪// 本身你係想食佢個pancake 本身你係想食佢個pancake 但係甜品要三點後先有,所以下次先有機會試 //// 我1:00嚟到 有兩成枱full 同埋要人齊入座 //
Lunch set有三款㨂
一湯一飯三主菜 $128
一湯一飯二主菜 $98
飯:白飯/十穀飯 🍚
- 日本櫻花蝦溫泉蛋:撈飯食好正👍🏻
- 季節野菜鍋:有大蔥、南瓜、草菇、蘑菇 個湯底都好清甜
- 青蜜柑酒 $58 // 冇乜酒味同埋過甜似橙汁多啲
2020-06-26
  • 自選三主菜定食
  • 十穀飯
2020-06-21 125 瀏覽
其實我不嬲都唔特別鍾意食甜品,但上次陪朋友食完幸福pancake之後令我有少少愛上左個種軟綿綿好似食空氣嘅口感,於是今次又陪朋友試依間評價唔錯嘅Pancake店,可惜今次係失望而回甚至可以話係貼錢買難受門口個女店員真係態度超差,黑口黑面(我唔係話一定要笑,但我諗佢個表情直頭係唔耐煩)度完體溫企埋一邊禁電話,想要杯水叫左幾聲都唔應個下真係好冇禮貌(去到最後埋單我地個台都係水都冇杯)點左個鮮果黑魔法,知道係米粉班戟所以味道一定係冇普通蛋奶整個啲班戟咁香,但口感都唔錯軟綿綿有少少空氣感,但上面個 brownie 唔知係咪要中和啲甜味好苦但值得一讚係側面啲水蜜桃好好味日本紀洲南梅梳打,好清爽嘅味道,唔會太酸,夏天飲真係好正老實講我覺得食物係ok嘅,店舖環境都幾唔錯幾岩打卡,但店員態度真係勁差,我比錢黎食野唔係受氣嘅,你可以唔笑但唔會係黑口黑面囉店員嘅態度唔改善下啲野食再好味都冇用
甚至可以話係貼錢買難受

個下真係好冇禮貌(去到最後埋單我地個台都係水都冇杯)

但值得一讚係側面啲水蜜桃好好味

日本紀洲南梅梳打,好清爽嘅味道,唔會太酸,夏天飲真係好正

店員嘅態度唔改善下啲野食再好味都冇用
2020-06-18
2020-06-18 170 瀏覽
本身約朋友喺尖沙咀食飯但冇預早訂位,好多都滿曬座好彩search到呢一間位置係尖沙咀比較偏所以可能大家未發現到🤣一入去幾鍾意個裝修 都係用淺木色嘅枱櫈幾有日本小店嘅感覺環境好寧靜 岩曬慢慢享受食物同傾計和王牛漢堡丼一上枱漢堡面既蛋黃非常吸引!督穿d蛋汁流晒落個漢堡同飯🤤畫面非常滿足🤤飯有少少甜味 撈埋蛋漿食一流!漢堡食起上黎唔會乾 肉汁都保留到係鬆軟既肉🤤唯一係份量比較細食完唔係好滿足鮮果開心黎到呢度不得不叫pancake 好多唔同味道選擇 呢個開心果cream冇失望!食落fresh 淺淺既開心果味既淡忌廉配搭軟淋淋既pancake 好夾🤤P.S. 唯一係價錢同份量相比唔算抵食 不過值得黎試!
本身約朋友喺尖沙咀食飯但冇預早訂位,好多都滿曬座
好彩search到呢一間
位置係尖沙咀比較偏所以可能大家未發現到🤣

一入去幾鍾意個裝修 都係用淺木色嘅枱櫈
幾有日本小店嘅感覺
環境好寧靜 岩曬慢慢享受食物同傾計
和王牛漢堡丼
一上枱漢堡面既蛋黃非常吸引!
督穿d蛋汁流晒落個漢堡同飯🤤
畫面非常滿足🤤
飯有少少甜味 撈埋蛋漿食一流!
漢堡食起上黎唔會乾 肉汁都保留到係鬆軟既肉🤤
唯一係份量比較細食完唔係好滿足

黎到呢度不得不叫pancake
好多唔同味道選擇 呢個開心果cream冇失望!
鮮果開心

P.S. 唯一係價錢同份量相比唔算抵食 不過值得黎試!