2017-12-08 135 瀏覽
去荃灣行街時撞到朋友, 都幾耐無見, 反正大家之後都得閒就搵個地方短聚下雖然我已經食左dinner, 但唔介意食甜品, 朋友帶我黎呢間甜點我第一次黎, 感覺好新鮮而奇怪, 呢到竟然除左甜品外, 仲有熟食, 意粉, 拉麵等原來朋友係未食野, 佢可以順便係到食埋, 原來佢已經幫襯過幾次朋友叫左個卡邦尼意粉, 仲可以免費加底, 啱哂我呢個好肚餓既朋友可以跟餐加$7 轉特飲, 即係由特飲原價$27 變左$7, 超抵飲, 包括木瓜奶, 紅豆冰, 沙冰, 黑牛, 白牛, 果汁等, 朋友揀選左阿華田沙冰卡邦尼煙肉忌廉意粉, 賣相唔錯, 只係$47,我試左啖, 味道幾好, 結果變左同朋友share 食意粉軟硬適中, 意粉掛汁幾creamy, 雖然未算頂級, 但性價比高加左底既份量都幾多, 意粉多左, 忌廉汁都唔會話唔夠, 足夠撈勻配料唔馬虎,有煙肉, 磨菇, 撒上黑椒粒和芝士粉阿華田沙冰, 又好大杯, 沙冰打得幼細, 飲得爽, 但阿華田味道太甜食完熟食, 繼續食甜品榴槤班戟, 雪糕default 左係曲奇味, 如果唔啱, 可以落order 時問雪糕可以轉咩味兩大件班戟, 外形飽滿, 榴槤肉佔左四分一左

卡邦尼煙肉忌廉意粉, 賣相唔錯, 只係$47,
我試左啖, 味道幾好, 結果變左同朋友share 食
配料唔馬虎,有煙肉, 磨菇, 撒上黑椒粒和芝士粉
卡邦尼煙肉忌廉意粉

阿華田沙冰

食完熟食, 繼續食甜品
兩大件班戟, 外形飽滿, 榴槤肉佔左四分一左右, 雖然cream 比較多, 但仍然食到香濃榴槤味
榴槤班戟

呢個黃金涼粉, 包括涼粉, 芒果, 西米, 西瓜, 仲有我欣賞既芒冰底, 超爽
但唯一遜色係西瓜, 一黎唔係當造, 二黎口感太生, 影響左賣相, 如果可能轉其他水果會更好
黃金涼粉

宵夜