2023-06-21 216 瀏覽
呢間餐廳位於鰂魚涌A出口行過去大概5分鐘,今日咁啱嚟到鰂魚涌呢邊做嘢就決定同朋友試吓呢一間餐廳,上網睇咗呢一間餐廳嘅喇沙幾好食,我同朋友都非常有興趣,午飯時間餐廳都幾多人,我哋好快到安排到入座 好彩我哋都唔使等咗好耐! 首先推介有佢嘅海南雞喇沙,海南雞做得非常鮮嫩,啲雞都唔會有雪味,佢仲有三種唔同嘅醬汁俾我哋點,配搭上亦都同傳統嘅海南雞食飯非常相似,份量嚟講都算幾多,我同朋友都非常滿意!佢嘅喇沙湯底非常香,粉麵嘅軟硬適中,控制得非常好,唔會有太軟既口感,喇沙湯底味道層次,相當豐富、風味獨特,就算食完都唔會有太鹹,都唔會係出面好大味精湯既咸,湯底嚟講合格有餘!聽日嘅香煎蘿蔔都做得唔錯,蘿蔔糕口感好香,煎得香脆,份量嚟講都算幾多,呢個價錢對得住!我同朋友都幾鍾意食香口嘢,所以都覺得呢個蘿蔔糕係值得推介!最後想推介嘅食物有新加坡炒貴刁,炒貴刁做得非常惹味,而且非常有鑊氣!,配搭係好似炒河粉同埋油面咁樣,第一次食呢一個口感都覺得幾新奇特別,而且調味都做得唔錯!總括嚟講,有機會會再返嚟幫襯!用餐經驗亦都愉快😀
好彩我哋都唔使等咗好耐!

總括嚟講,有機會會再返嚟幫襯!用餐經驗亦都愉快😀