2020-08-09
又係一間bookmark左好耐既拉麵店🤩我地去果日係weekdays 但12點前去到已經見到有好多人排緊隊🙈店唔大 目測好似得14個位左右 早d去就可以第一批入去🤣12點準時會開店 係外面就要揀好要邊款拉麵同埋比錢 果日入到去就發現越來越多人係外面等🙈眼見外面咁多人 食完就要走🙈甘岩果日有鯛白湯拉麵 我地就決定試一個清湯一個白湯😋首先一定要飲左原本湯既味先‼️🍜𝗠𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗕𝗿𝗼𝘁𝗵 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 鯛白湯 $𝟭𝟯𝟴就甘望過去見到好多人都揀左鯛白湯 鯛白湯比較濃鯛魚味 但相對有d腥 如果怕腥既話要考慮下 對我黎講就有d唔適合 但碗邊有柚子醬 店員話可以加落去個湯到 加左之後即刻腥味無曬 好神奇 多左一種fresh既味😍 我試左一啖可以接受到 但如果要成碗食我就唔知得唔得 朋友唔怕腥就接受到😆🍜𝗠𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗖𝗹𝗲𝗮𝗿 𝗕𝗿𝗼𝘁𝗵 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 鯛清湯 $𝟭𝟯𝟴鯛清湯真係好清好香好甜 有一陣魚味但唔會腥 右下角既醬係佢地秘制既蠔油 唔食蠔既人唔洗怕 唔腥 有一陣好似係柚子味 好fresh 蠔油可以同炸鯛魚皮一齊食 店員建議可以加落個湯到 即刻令個湯變左另一種味道 濃味少少同更香 大家都可以試下加
🍜𝗠𝗮𝗱𝗮𝗶 𝗕𝗿𝗼𝘁𝗵 𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻 鯛白湯 $𝟭𝟯𝟴
❣️如果會再去食既話 我地都會揀鯛清湯🤣👍🏻