#西式eatcovery #上環eatcovery💡 鬧市中的隱藏的手工burger新年好多店鋪都放假未開,但呢間位於上環橫街小巷裏面的隱藏嘅美食,主打本地手製漢堡,口味特別外,份量仲要好足料。🍽西冷黑松露水牛芝士漢堡🐮🍔成個包都好巨大,而且好足料,一開始已經見到漢堡上有大量水牛芝士,接近滿瀉。西冷牛肉片,牛味濃郁,煎得好香,好juicy好有肉味🐮另外仲有好多生菜同蘑菇,令到漢堡口感更加豐富,非常滋味😋👍🍽炸魚泰式莎莎醬漢堡 呢個好有泰式風味,份量唔比水牛芝士漢堡少,魚柳炸到外層酥脆有魚味,配埋微辣泰式莎莎醬好開胃,而且仲有生菜同青瓜,咁就新鮮得黎唔怕dry 啦。🍽炸雞🐔套餐加$25就有,都幾抵食,炸雞係即叫即炸,非常之脆口,雞肉肥瘦適中,入面仲保持到雞肉嘅嫰滑,不過由於無醬汁,所以食到尾會覺得有少少dry。🍽 黑松露蛋黃醬薯條 薯條份量好多,薯條偏粗身,炸得好香口😋而且唔油膩!就咁食都好好食,薯條上面放上大量黑松露蛋黃醬,一齊食就更加perfect。
#西式eatcovery #上環eatcovery

💡 鬧市中的隱藏的手工burger