2020-12-08 61 瀏覽
出觀塘買完嘢,㩒吓開飯搵嘢食,見到呢間榕易燒,地點實在方便,由apm行落巧明街必經嘅呢座港貿中心,又見好耐冇BBQ,一於去試吓!原來係2樓平台外面全戶外自成一角,空氣流通,加埋秋涼天氣,正呀!坐落都幾熱鬧,好多人知窿路,哈哈!坐低先叫咗杯“金麥啤”,因為見到買一送一,啱哂我地兩個人;“蒜蓉粉絲燒蘇格蘭蟶子”份量十足,燒得剛剛好唔會韌,一啖食落去蒜味加上蟶子鮮味一齊,正!“芝士蘑菇釀雞翼”內裡好有層次,配合得好好,一碟兩隻唔使爭;“雞皮”“雞軟骨”簡直係我嘅至愛,要嚟送啤酒簡直係一流,“牛舌”整得夠入味、夠腍;“泰式炒椰菜苗”食咁多肉要食吓蔬菜先得,好爽口又唔太辣!希望疫情快D過,可以約埋一大班朋友再嚟食!
  • 蒜蓉粉絲燒蘇格蘭蟶子