Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2019-10-15 2634 瀏覽
平時行經佐敦,都會見到有好多食店,呢間西餐都算係我每次經過想試嘅餐廳之一今日難得放假,唔駛匆匆忙忙咁行過呢度,就入咗去食個休閒啲嘅午餐望下出面嘅餐牌,選擇都幾多除咗牛扒、沙律等等嘅鹹食,見到有好多甜品類嘅食物可以揀like facebook仲有優惠同朋友各自揀咗set lunch,湯就係羅宋湯沙律係雜菜沙律,蔬菜好新鮮醬汁食落似係果味嘅醬汁,所以酸酸甜甜好開胃慢煮牛面肉意大利飯呢款飯好香忌廉嘅奶香味,牛面肉經過慢煮,食落唔會韌,但又保留到肉嘅香味呢個飯好creamy,米粒煮得啱啱好唔會太硬西班牙黑毛豬鞍架配薯菜呢個餐睇落份量十足,豬扒煎得剛剛好黑毛豬嘅肉質本來就非常好,所以唔需要太重嘅調味已經好好食英式啤酒炸魚薯條炸魚嘅份量好大,魚嘅表面只係沾咗一層薄薄嘅粉漿,食落脆卜卜雖然係炸過,但係入面嘅魚肉依然保持得好嫩滑,十分有水準比利時朱古力千層蛋糕套餐可以另外加錢食蛋糕,呢款蛋糕非常軟滑,朱古力味極濃心太軟配雪糕另外仲加錢要咗個心太軟,呢個心太軟水準好高 ,因為焗嘅時間剛剛好,外皮香脆,切開裏面仲係流心朱古力套餐免費跟$32嘅飲品,或者可以補番差價揀其他飲品呢度嘅環境唔錯,而且食物質素非常

望下出面嘅餐牌,選擇都幾多
除咗牛扒、沙律等等嘅鹹食,見到有好多甜品類嘅食物可以揀

like facebook仲有優惠

同朋友各自揀咗set lunch,湯就係羅宋湯

沙律係雜菜沙律,蔬菜好新鮮
醬汁食落似係果味嘅醬汁,所以酸酸甜甜好開胃

慢煮牛面肉意大利飯

呢個飯好creamy,米粒煮得啱啱好唔會太硬

西班牙黑毛豬鞍架配薯菜
呢個餐睇落份量十足,豬扒煎得剛剛好
黑毛豬嘅肉質本來就非常好,所以唔需要太重嘅調味已經好好食

英式啤酒炸魚薯條
炸魚嘅份量好大,魚嘅表面只係沾咗一層薄薄嘅粉漿,食落脆卜卜
雖然係炸過,但係入面嘅魚肉依然保持得好嫩滑,十分有水準

比利時朱古力千層蛋糕
套餐可以另外加錢食蛋糕,呢款蛋糕非常軟滑,朱古力味極濃

心太軟配雪糕

套餐免費跟$32嘅飲品,或者可以補番差價揀其他飲品

呢度嘅環境唔錯,而且食物質素非常好, 我哋坐低冇幾耐餐廳已經坐滿人,相信下次再想嚟食午餐都要預早少少先得
  • 西班牙黑毛豬鞍架
  • 朱古力心太軟配意大利雪糕