2019-05-15 3715 瀏覽
以前同男朋友係西營盤返學,都知道個頭好多高質餐廳🤑但個時學生未有錢,依家終於可以去試下✌🏻-呢間西班牙菜離西營盤站好近🚦轉個彎就係。餐廳環境都唔錯,燈光有點昏暗,好有情調適合情侶拍拖💑-🔹Wagyu beef X Foie gras呢個真係好驚喜🤩店員會用火槍燒一燒和牛表面,一咬落去!!!和牛蓋住既係一件中空既脆餅🥠餅入面藏住滿滿既鵝肝cream😳一下子口腔充滿哂鵝肝香氣,好正❤️-🔹Bravas係一碟炸薯粒,外面炸到脆卜卜,裡面好棉棉🥔最正係醬汁,好似芝士咁又有少少辣辣地,好惹味😋食哂啲薯粒,男朋友仲要留返啲醬😂-🔹Garlic and Chili prawns有4隻蝦,要自己剝殼🦐蒜汁做得好好,好香👍🏻佢另外跟左4片多士,但係淋左,食落韌韌地😖本身麵包點啲汁食一定好正!-🔹1/2 Wagyu short ribs呢個超正啊‼️已經起左肉,仲切好一片片🐮肉質好好,整得好軟腍,醬汁又調得好味👍🏻尤其因為切好一片片,好方便食,真係一塊接一塊食唔停口😋配菜係蕃薯條,不過炸得有點太乾🍠-🔹Churros食西班牙菜當然唔少得食Churros😍微微玉桂味,跟朱古力醬同雪糕,我自己就鍾意點朱古力醬🍫-
🔹Wagyu beef X Foie gras
🔹Bravas
🔹Garlic and Chili prawns
🔹1/2 Wagyu short ribs
🔹Churros
🔺超高質啊!價錢偏貴,但都想再幫襯😻