2022-10-01 4111 瀏覽
為咗同一個好鍾意日本嘅朋友慶祝佢生日,今年佢去唔到日本慶祝生日,所以就特登book咗鮨一既omakase你同佢慶祝😎😎😎✨靜岡縣蕃茄鰹魚沙律首先嚟個沙律先,沙律菜好新鮮,堅魚刺身到滑新鮮,亦都唔係薄切😝中間個蕃茄好Juicy,好開胃👍🏻👍🏻👍🏻✨甲羅燒呢款菜式非常之適合一邊飲啤酒一邊食用,甲羅燒非常香蟹膏味,搽上去好鬆脆嘅麵包上邊再放入口,層次一流🤤🤤✨燒鵝肝 😍😍😍🤩呢款燒鵝肝真係一定要稱讚,平時我印象中嘅鵝肝入口係乾爭爭,亦都有啲我唔鍾意食嘅味道,但係我講唔出係咩味,總之就比較難入口嘅,所以令到我唔鍾意食鵝肝,一見到餐廳放低碟鵝肝之後心諗死啦😪但係佢哋嘅呢款鵝肝真係不得之了,非常多汁,入口熱辣辣之餘仲好香鵝肝味,每一啖都多汁,鵝肝好軟滑,再搭埋脆脆麵包一齊入口真係冇得頂✨白子刺身相信好多人都未食過白子刺身,其實佢係一種鱈魚魚類嘅精子黎既,雖然係會令人有啲尷尬,但係口感確實超級奶油,細滑豐富,亦都充滿好高嘅蛋白質但係又係低脂肪,對身體好好,食咗會靚之餘仲要唔會肥,未食過嘅不妨可以試吓,味道同口感都唔差嘅😊✨鮟鱇魚肝安康魚缸係屬於日本比較高級嘅食材,如果搭配清酒簡直一流,靚嘅鮟鱇魚肝入

✨靜岡縣蕃茄鰹魚沙律

✨甲羅燒

✨燒鵝肝

✨白子刺身

✨鮟鱇魚肝
安康魚缸係屬於日本比較高級嘅食材,如果搭配清酒簡直一流,靚嘅鮟鱇魚肝入口即溶,鮨一佢哋都做到好高質,因為呢塊魚肝真係入口即溶,不過有啲太重魚味,所以我自己只能夠一塊起兩塊止🤣🤣🤣

✨鮫鰈魚刺身
相信亦都好少人知道係咩魚,其實佢係生長喺深海嘅右口魚,比起左口魚肉質豐富嫩滑,師傅將佢切到好薄身,非常爽脆彈牙,不過就唔太重味,係比較偏淡味嘅刺身,所以另外都會提供酸酸地嘅汁去配搭去食,令到口感層次更加豐富。
2022-09-26