餐廳: 茶園
資訊:

2021-04-26 1925 瀏覽
見食評都係讚下午茶多,原來佢既晚市buffet 都係咁出色!環境氣氛好,坐位舒服樓底好高,仲有live piano, 未食已經好chill~食物選擇唔係多,賣點真係貴精不貴多! 雖然款式唔係多,但最後食到滿足離場時,其實仲有好多款式既食物太飽未有機會食。所以,我都係堅持自己既preference, 最緊要食物質數高同岩食,款式多寡是其次!我最喜歡係海鮮,呢度的生蠔係法國蠔,即開,好鮮甜,食左大概有8隻!蟹腳好正,新鮮,肉是一梳梳新鮮有海水味又唔過咸。龍蝦芝士焗同香草牛油焗各有各好食。火腿配蜜瓜又係夠香夠甜,肝醬多士、煎鵝肝都好好食。食完都飽左幾成,其實好多熱熟食都未有試到,加上多係一煲煲連蓋放係到,有時好容易miss左都唔知。沙律選擇唔多,但正常啦。甜品係好高質,雪糕最正係個焦糖海鹽,其他好多人講既鹹蛋肉鬆、芒果糯米飯係幾有 噱頭,但問心我覺得都係玩下新鮮感,冇傳統雪糕好味咁正。Macaron好食,雜莓蛋白餅、焦糖蘋果芝士蛋糕全都好吃!尤其個芝士蛋糕,諗起都想再食。呢間buffet 會再有下次!

呢間buffet 會再有下次!