逸東軒

餐廳: 逸東軒
資訊:

餐廳: 逸東軒
資訊:

為推動全港減鹽減糖新飲食文化及新生活態度,食物及衞生局、降低食物中鹽和糖委員會及食物環境衞生署食物安全中心推出了《少鹽、少糖、少 • 確幸》餐飲聯盟,參與食肆會提供少鹽少糖選項予顧客,部份更會提供特定減鹽減糖菜式。參與減鹽減糖食肆會獲發計劃標誌,以供張貼於店舖內,供顧客識別。詳情可在此瀏覽:https://rssless.hk

2019-05-05 1262 瀏覽
超高水準的點心第一推介小籠包超薄的皮,有湯匙剩住啲汁,吾驚流曬出來,不過個餡就普通,個肉可以做得更好味。第二推介瑤柱海鮮菜苗餃我就吾太食到瑤柱,不過個菜苗食落好fresh,口感不錯。第三推介xo醬蒸鳳爪個汁吾會好傑墶墶,而且xo醬不會好辣,好野味,我婆婆都食到咬到!第四推介原個馬拉糕好鬆軟,而且吾會太甜,好好食!第五推介蝦腸隻蝦大大隻,好彈牙,腸粉都好薄好滑醬油有啲麻油幾香甜品千層棗皇糕 係真係好重棗蓉味 吾會得片糖味千絲百花球就麻麻地,有油膩,個炸皮太厚蛋白杏仁茶湯圓 ,湯圖不錯,但個糖水不重杏仁味,而且吾夠濃,有待改善。整體環境非常雅致,高級,舒服寧靜,非常適合一家人嘆茶
超高水準的點心
第一推介

小籠包
第二推介

瑤柱海鮮菜苗餃
我就吾太食到瑤柱,不過個菜苗食落好fresh,口感不錯。
第三推介
xo醬蒸鳳爪

第四推介

原個馬拉糕
好鬆軟,而且吾會太甜,好好食!
第五推介
蝦腸

隻蝦大大隻,好彈牙,腸粉都好薄好滑
醬油有啲麻油幾香
甜品
千層棗皇糕 係真係好重棗蓉味 吾會得片糖味

千絲百花球就麻麻地,有油膩,個炸皮太厚

整體環境非常雅致,高級,舒服寧靜,非常適合一家人嘆茶