2023-03-13
一直都有聽聞呢一間主打日式蟹料理,就嚟到結婚周年,所以提早預約咗一餐,作為慶祝!⭐️松葉蟹肉三文魚籽沙律⭐️蟹肉鍋巴配紅酒鵝肝⭐️時令刺身4點⭐️黑魚籽海膽蟹肉蒸蛋⭐️日本時令活蟹⭐️鹿兒島A5和牛⭐️浜燒鱈場蟹腳配和風辣汁⭐️松葉蟹釜飯⭐️汁物⭐️甜品食完呢一餐飯絕對係近日最滿意,大部份嘅菜式都包左蟹肉係當中。最令我印象深刻嘅日本時令活蟹真係超級鮮甜,無添加任何嘅調味之下品嚐原汁原味,而且成個擺盤還原咗蟹嘅原形,食一啖蟹肉掂一啖蟹膏真係超級正,最重要嘅係餐廳已經幫我哋拆好殼,食落好方便。蒸蛋雖然係一個好簡單嘅菜式,但係餐廳做得非常出色,蒸蛋有如豆腐咁滑,海鮮嘅鹹香味都滲入內,真係非常滋味。而浜燒鱈場蟹腳更加係啖啖蟹肉,肉質實淨得來帶甜。講到今晚最特別嘅菜式,莫過於蟹肉鍋巴,鍋巴做得香脆而不油膩,上面嘅配料口感豐富,特別係加入左酸酸甜甜嘅啫喱,食落更加清新!除咗蟹之外,當日嘅刺身都好肥美,特別係拖羅食落好柔軟,而且仲用着冰底坐鎮住,確保新鮮。而鹿兒島牛扒生熟拿捏得好好,咬落都幾有肉汁,油脂幾重身 雖然每一道都係細細份,但係能夠品嚐到最高質嘅食材,真係夫復何求!而且最後仲有一個釜飯,絕對係滿足而歸,食到捧住
⭐️松葉蟹肉三文魚籽沙律
⭐️浜燒鱈場蟹腳配和風辣汁
⭐️松葉蟹釜飯
⭐️汁物
⭐️甜品
雖然每一道都係細細份,但係能夠品嚐到最高質嘅食材,真係夫復何求!而且最後仲有一個釜飯,絕對係滿足而歸,食到捧住個肚走,朋友聽到我嘅分享之後,仲話要約埋下次再去食多次!