2023-11-14 56 瀏覽
🥰經過一個漫長嘅工作週之後我哋當然要獎勵一下自己啦!今日就帶大家嚟到新開嘅圍方商場試吓特色韓國燒肉!嚟到已經覺得餐廳環境好好,用餐空間好大,坐得舒服,而且服務都非常好!會有靚仔哥哥幫你燒烤㗎❤️呢度嘅前菜仲可以加$40改做任食,我最鍾意嘅芝士粟米都可以無限添加㗎!。木槿花和牛壽喜燒(5件)$188雖然話係韓式燒肉,但係估唔到佢都有國際fusion新搞作!今次就試吓呢度嘅韓式壽喜燒肉!可以見到牛肉嘅脂肪分布非常平均,而且非常細膩,配上無菌蛋同秘製醬汁真係好正。嗰種美妙嘅口感,簡直可以將工作嘅陰埋一掃而空。。最上等牛肋骨 $388經過店家嘅落力推介,我哋最終揀咗呢個最上等牛肋骨!真係不愧為鎮店之寶,你睇吓佢個雪花幾靚!高級嘅食材係唔需要過多嘅調味,呢塊牛肉係冇經過任何醃製㗎,咁先可以食到最新鮮原汁原味嘅食材。燒過之後嗰種焦脆嘅口感,加上嫩滑多肉汁嘅高級牛肉真係絕配!非常建議可以稍微煎燶少少,口感同油脂嘅香味會更加突出!。慶州黑毛豬盛合配生菜 $270肉食愛好者又點少得豬肉呢?韓燒就梗係要試吓慶州盛產嘅豬肉啦!今次一個價錢仲可以食到唔同嘅部位!我最鍾意就係佢嘅五花肉,好Juicy一啲都唔會柴皮
🥰

。木槿花和牛壽喜燒(5件)$188

。最上等牛肋骨 $388

。慶州黑毛豬盛合配生菜 $270
肉食愛好者又點少得豬肉呢?韓燒就梗係要試吓慶州盛產嘅豬肉啦!今次一個價錢仲可以食到唔同嘅部位!我最鍾意就係佢嘅五花肉,好Juicy一啲都唔會柴皮,可以見到呢度嘅食物質素真係好高!我特別鍾意稍微燶少少嘅脆皮五花肉!如果怕油膩嘅朋友可以夾埋生菜一齊食,口感到非常特別架!

。韓牛泡菜炒飯 $125
雖然好少人會喺燒肉店食咁大碗炒飯,但係呢個炒飯真係好抵讚!炒飯,入邊嘅牛肉粒非常多!加埋泡菜炒都唔會好辣,而且佢嘅味道好突出,真係一秒帶我返韓國,撈埋太陽蛋,紫菜同埋蔥,真係好香好好味!

。提子梳打$42
。荔枝梳打$42
食燒肉最開心就梗係一啖燒肉一啖汽水啦!呢度嘅嘢飲配埋燒肉,真係好爽!兩杯飲品嘅顏值都好高,好適合我呢啲港女打卡,再加上水果味可以中和燒肉嘅肥膩,帶上呢兩杯簡直再好不過!而且提子味仲係新出飲品嚟㗎,真係好清新好Refreshing呀!

갈비궁 Galbi Gung (大圍)
大圍車公廟路18號圍方3樓331號舖

#galbigung #牛肋骨 #韓式餐廳 #韓國菜 #圍方 #新餐廳 #koreanfood #koreancuisine #korean #美食 #foodie #hkfoodie #koreanbbq #bbq #hkfood #韓燒 #韓式 #韓式料理 #韓式燒肉 #韓国 #香港 #香港美食