2021-12-09
雞煲+火鍋係最完美嘅組合😍放假又去食好野😙呢間餐廳出名芝士雞煲🧀不過我哋怕漏就揀咗麻辣雞煲(小份$168)!佢嘅麻辣雞煲又名「火焰雞煲」,有專人用火槍點火,炒幾下先俾你食🔥話會更加香喎!都幾有型,又有得打卡喇😎我哋嗌左小辣🌶呢個辣度對我哋來講啱啱好😋麻辣醬非常惹味,食到條脷麻麻地,辣得過癮!雞肉真心嫩滑,就算食到最後嗰幾舊都唔會鞋口👍🏻唔知係咪因為落左大量洋蔥既關係,呢度既麻辣係帶有甜味,唔係死咸,一食就停唔到口🤤🤤怕熱氣叫左壺清熱銀菊露($78),真材實料唔係糖水黎,送雞煲一流。食完雞就加湯打邊爐🍲我地叫左🥩手切霜降牛肩脊(小份$258)油脂分佈平均,正呀😋另外加左手打五寶拼盤(半份$63)、鮮製韭菜餃($48)、日本廣島蠔($88)、萵筍($28),韭菜餃有驚喜🤩下次會再嗌!其實全部都好高質,呢餐真係好滿足呀😋❤️