2021-08-20
一早知道今日要同個同事去尖沙咀開會,通常開完會都差不多係lunch時間,所以同事早幾日就提議book定位去Chef Eddy Chu👍🏻我當然舉腳讚成,因為之前食過😋好期待佢地既高質lunch set雖然餐廳座位不多,不過book左位就一定坐到近窗既位置🤗餐廳在19樓,居高臨下,望到遠景,為忙碌的工作打打氣💪🏻💪🏻Lunch set都好多款選擇套餐有沙律、餐湯、主菜、甜品及飲品,我地就按自己口味點餐田園沙律: 吞拿魚沙律菜配意大利油醋汁,有種好fresh感覺🙃爽爽甜甜😋餐湯就係椰菜花薯仔黑毛豬湯😋侍應姐姐話呢個係將椰菜花及薯仔blend爛😋所以香濃得來又creamy,配上佢地馳名西班牙橡果級黑毛豬肉粒😋飲完呢個湯有d飽肚感覺🤣記得將脆卜卜蒜蓉多士點湯一齊食呀,好正架飲完湯,到主菜勒雜扒拚海鮮: 大蝦、魚柳、牛肉眼、黑毛豬😋我就比較貪心,因為想用一個價錢,食到好多款豐富食物😝呢個餐就好岩我勒,當侍應姐姐拎個主菜過來時,簡直嘩左一聲😲因為用左個大盆裝住,以呢個lunch set價錢來講,真係好抵食😜大蝦及魚柳,好脆口👍🏻而且肉眼肉質夠juicy😋黑毛豬肉味又濃郁紐西蘭羊鞍:羊鞍就有兩大件😍
餐湯就係椰菜花薯仔黑毛豬湯😋
飲完湯,到主菜勒
紐西蘭羊鞍:
羊鞍就有兩大件😍我對羊羶味麻麻地,不過同事比我試左少少😅接受到👍🏻肉質好嫩滑☺️而且無乜筋膜👍🏻套餐配上薯菜,減去肥膩感,而且我最欣賞就係黃色薯蓉😍好少有,超甜
至於甜品就兩件芒果蛋糕仔,食lunch都可以咁正,真係無得頂呀