2024-05-10 56 瀏覽
今日係荃灣廣場睇戲前同朋友食左晚飯先,見到指南呢個商場都好多餐廳,最後揀左Yakiniku食燒肉,超滿足,飽飽去睇戲餐廳用上紅色做主調,牛logo亦好吸引,裝修都好有日本feel。安排左卡位,位置夠晒闊落。燒肉都好多種類可選,海鮮,牛肉,豬肉同雞肉都應有盡有。點左一個志盛(2人前)套餐再加蔥鹽味雞腿肉(朋友好鐘意食日本嘅雞肉)志盛套餐包左幾款肉類,分別係鹽味牛舌,黑毛和牛小排,黑毛和牛上肩肉,極上厚切牛胸腹柳,蔥鹽味雞腿肉同黑毛豚無骨小排。我地再加錢配個水冰麵。黑毛和牛真係好味到無得彈,牛肉味道濃郁,滿滿油脂香,肉質又夠嫩,都唔洗點咬都食到!胸腹柳就厚身d,但同樣肉嫩牛味濃,反而多一重少少嘅咬勁,肉汁更多,好食!牛舌薄薄輕輕烤一烤,充滿燒烤香味,好味道。日本雞腿肉朋友就最鐘意,佢話雞肉食落特別香,肉質又夠嫩口,食落仲有juicy口感,正!另外餐廳有配有調味嘅香蔥去點雞肉,連埋蔥食就多一種清香!至於個水冷面亦都係一流,夠晒冰凍,非常之解膩,食烤肉個嘴熱熱地,有個水冷麵清新過冷河,味道酸酸,麵又有咬勁,煙煙韌韌好滋味

燒肉都好多種類可選,海鮮,牛肉,豬肉同雞肉都應有盡有。

牛舌薄薄輕輕烤一烤,充滿燒烤香味,好味道。