2022-06-16 1268 瀏覽
同朋友去尖沙咀行街四圍搵野食,行過呢間小店,見到個餐牌啲食物好特別見,勁吸引,咁就入去試吓啦😊舖頭唔算大,都要等一陣位,咁坐低咗,我哋就即刻叫嘢食啦,有2樣食物都好有驚喜,第1個係蒲仙興化炒米粉🍝第2個就係海蠣紫菜酥🦪其他都好食嘅,🥟🥟不過重點推介係呢兩樣,因為真係好特別🤩🤩蒲仙興化炒米粉首先講下個米粉既質感,呢個係我從來都未食過嘅質地,好難形容係點,大概就係好似入口就溶化嘅棉花糖咁,感覺好輕,佢係比台灣米粉更加幼細嘅米粉,會有種唔知食咗咩嘅感覺,但你又會好想繼續食落去,食晒成個都唔飽嘅,好似一陣風💨,賣相係唔好睇,但係出奇地好食😋😋😋海蠣紫菜酥🦪呢樣就係我喺門口見到俾佢吸引嘅食物,果然冇失望😜佢應該係由一啲紫菜蘿蔔絲加蠔仔混合而成既一團物體,然後攞去咋😋外面脆脆地,有鹹香味又係一個未食過嘅口感😌好特別,但蠔肉就少咗啲,如果蠔肉多啲應該會更好食😆仲有個燉湯都應該係正野,我見每一台都有嗌我哋都心大心細,就係我哋叫炒米粉嘅時候,職員就話可以加埋湯有套餐,咁我哋就梗係叫埋啦😂😂蘿蔔羊肉湯其實喺香港真係好少見,見佢咁特別就揀呢個啦,好彩都好飲嘅係有少少酥味但係正常😌我平時唔食羊既但都可以飲到👍

蒲仙興化炒米粉

海蠣紫菜酥🦪

蘿蔔羊肉湯
其實喺香港真係好少見,見佢咁特別就揀呢個啦,好彩都好飲嘅係有少少酥味但係正常😌我平時唔食羊既但都可以飲到👍🏽

餃子就正正常常冇咩特別,扁就係炸雲吞咁囉都ok ge

整體嚟講呢間都好有驚喜,推介推介👍🏽👍🏽我一定會再返嚟食,因為啲菜式好特別。我仲有啲未試到,期待下一次

蒲仙化粉米粉
蒲仙化粉米粉