2018-03-09 503 瀏覽
話咁快又到咗Happy Friday, 真係勁開心今次約咗個好耐無見嘅好朋友食飯,佢介紹咗呢到比我,話雖然呢到鋪頭細細,但嘢食唔錯之餘,老闆仲好 nice ,所以我今次就嚟呢到試吓啦一入到去就見到呢個開放式廚房,可以見証成個烹調過程,好過癮我地先叫咗枝豆$45,佢哋先用鹽炒過,所以食落鹹鹹地咁之後係燒明太子$85,明太子壽司就食得多,咁大個女都係第一次咁食法!如果齋食明太子,可能會覺得有少少鹹!所以最好挾埋青瓜同埋蘿蔔一齊食,口感豐富之餘,食落亦都比較清新,送酒食一流經店員介紹,我地叫咗一條活魚刺身$220!呢條係八角魚,每一塊都切得又薄又均勻師傅刀功好好!每一啖魚肉都非常鮮!爽口帶嚼勁,沾少少豉油一齊食,已經夠晒味朋友話每次嚟都會食佢呢個貝類磯燒拼盤$216!一碟有四款,分別有鮑魚、生蠔、北寄貝同蜆火候控制得好好!食落唔會乾之餘,每款海鮮都鮮味多汁!另外又點少得我嘅最愛-燒厚切牛舌 $42/串!食落爽脆有牛味,加上面頭嘅椒鹽食,真心高質最後由於朋友太肚餓,所以我地叫多咗個蟹肉釜飯初頭以為佢係一碟碟咁上,點知上枱時先知佢地用咗個小飯煲上除咗造型可愛外,同時仍都可以將啲飯保溫!一物兩用
話咁快又到咗Happy Friday, 真係勁開心

一入到去就見到呢個開放式廚房,可以見証成個烹調過程,好過癮

我地先叫咗枝豆$45,佢哋先用鹽炒過,所以食落鹹鹹地咁

師傅刀功好好!

火候控制得好好!食落唔會乾之餘,每款海鮮都鮮味多汁!

最後由於朋友太肚餓,所以我地叫多咗個蟹肉釜飯
初頭以為佢係一碟碟咁上,點知上枱時先知佢地用咗個小飯煲上
除咗造型可愛外,同時仍都可以將啲飯保溫!一物兩用,唔錯!

蟹膏同蟹肉份量都幾多,配埋啲什菜一齊時,口感豐富之餘,仍都比較健康