餐廳: 銀座炎蔵燒肉
資訊:

2023-09-14 33 瀏覽
銀座炎蔵燒肉 (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖炎蔵和牛「極致」6點拼盤和牛鞍下好似喺赤身上面融入咗雪霜咁樣,肉質同油脂非常均勻,柔軟嫩滑風味,令人感覺到非常有魅力。和牛笹身擁有美麗嘅降霜分布同埋肋肉豐富口感,油甘味道比例好高。龜之甲由大腿四頭筋,取得兩成的肉,油脂分布較少,口感清爽。和牛內腿肉柔軟剛好嘅嚼勁,大腿肉周邊獨有濃厚風。和牛貝身牛柳下方位置,還格肉嘅口感唔會油膩嘅肉香,有甜美的感覺。和牛友三角一隻牛入邊只能有10人份量嘅稀有部位,油脂分布適中,霜降牛肉。上等牛舌呢款牛舌質感細緻,咬落去好嫩滑,肉質鮮美,充滿濃郁的牛肉風味。蕃茄沙律呢個蕃茄沙律清新爽口,蕃茄新鮮多汁,口感爽脆。紫菜飯呢個紫菜飯色澤鮮豔,米飯煮得軟糯香氣四溢。Lemon High Ball (330ml)帶有濃郁的檸檬香氣,清爽的氣泡讓人舒爽。檸檬的酸味和清新口感搭配威士忌,帶來一種獨特的風味和平衡口感。白桃乳酸梳打甜美的白桃香氣,口感清新。乳酸的微酸味和氣泡給予飲品一種活力和特殊口感。
銀座炎蔵燒肉 (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖

炎蔵和牛「極致」6點拼盤

和牛鞍下

和牛笹身
擁有美麗嘅降霜分布同埋肋肉豐富口感,油甘味道比例好高。

龜之甲
由大腿四頭筋,取得兩成的肉,油脂分布較少,口感清爽。

和牛內腿肉
柔軟剛好嘅嚼勁,大腿肉周邊獨有濃厚風。

和牛貝身
牛柳下方位置,還格肉嘅口感唔會油膩嘅肉香,有甜美的感覺。

和牛友三角

上等牛舌

蕃茄沙律

呢個蕃茄沙律清新爽口,蕃茄新鮮多汁,口感爽脆。

紫菜飯

呢個紫菜飯色澤鮮豔,米飯煮得軟糯香氣四溢。

Lemon High Ball (330ml)

白桃乳酸梳打