2022-09-22
♨️蘇山雞飯長沙灣元州街411號義華大廈地下💜忽然間好想食海南雞,知道呢間又抵食又好食一於試吓,果然冇令我失望,兩舊幾水食到飽飽大滿足🔷恐龍美祿好彩冇想像中咁甜,面頭充滿美祿粉好正🔷雪糕斑斕奶茶 淨係見到把遮已經開心晒,斑斕奶茶幾特別再撈埋雪糕仲正🔷泰式魚餅絕對冇難度有魚味彈牙爽口🔷鮮油咖央多士食晒所有嘢先食佢都係好脆又夠厚,邪惡嘅牛油搶咗咖央味,如果多啲醬會好啲🔷招牌海南雞飯(油飯、雞殼冬瓜湯)隻雞絕對夠滑係得嘅而且份量都唔少,但啲飯唔夠熱唔夠油好乾,扣咗少少分🔷星洲喇沙海南雞米線(豆卜、魚片、魚蛋、芽菜、通菜、海南雞)好多料嘅米線,個湯底都好飲夠香,海南雞無得輸👍🏻食物:8.5/10抵食:8.5/10環境:7.8/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #coffeeholic #coffeelover #coffeetime #coffeeaddict #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #
長沙灣元州街411號義華大廈地下
🔷恐龍美祿
好彩冇想像中咁甜,面頭充滿美祿粉好正
🔷雪糕斑斕奶茶
淨係見到把遮已經開心晒,斑斕奶茶幾特別再撈埋雪糕仲正
🔷泰式魚餅
絕對冇難度有魚味彈牙爽口
🔷鮮油咖央多士
🔷招牌海南雞飯(油飯、雞殼冬瓜湯)
好多料嘅米線,個湯底都好飲夠香,海南雞無得輸👍🏻
食物:8.5/10
抵食:8.5/10
環境:7.8/10
。
#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkrestaurant #coffeeholic #coffeelover #coffeetime #coffeeaddict #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #foodblogger #foodlover #深水埗美食 #食在深水埗 #海南雞飯 #咖央多士 #喇沙米線 #斑蘭奶茶