Odelice! (蘭杜街)

餐廳: Odelice! (蘭杜街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-21 2474 瀏覽
假期去香港公園行下,好舒服呀,地方雖然冇乜點變但係覺得靚咗好多,行咗差不多兩粒鐘好想去醫下個肚。行行下就去咗灣仔喇。Odelice!有法式二人套餐,好豐富啊!這兒佈置很清雅,地方不算大,都有點異國風情,座位舒適,侍應生有禮貌服務好。我們便享受法式小館雙人套餐~$738開胃菜~是日精選餐湯~湯是用粟米及薯仔打融的,飲落好creamy呀~口感濃郁豐富。頭盤~主廚拼盤"法國南部篇"望落好豐富呀~非常之吸引,有自製鴨肝醬多士,Sainte-Maure 山羊芝士,吞拿魚他他,百毛豬火腿,炸黑松露蘑菇球,枝豆蘸醬及餅乾條。外貌非常吸引又特色,而且好豐富,吞拿魚他他好鮮味啊!山羊芝士配白毛豬火腿一流, 炸黑松露蘑菇球入口好creamy 再配青色辣椒仔又一絕。推介👍主菜~煎鴨肝,油封鴨腿意粉配鴨肝甜白醬汁~ 鴨肝軟滑好香又肥美,煎香咗好creamy ,油封鴨腿好淋啊~ 配埋鴨肝甜白酒醬汁好正呢~👍龍蝦燴飯~半隻鮮活龍蝦,雜菌,海鮮濃湯汁。雖然是半隻龍蝦,賣相好靚入口都淡淡肉配埋海鮮濃湯飯,好creamy飯很是香濃,好味。飲品 ~法國花茶配蜜糖anti-stress-抗壓 有香茅/薰衣草/玫瑰花瓣/蘋果

我們便享受法式小館雙人套餐~$738

開胃菜~

是日精選餐湯~

頭盤~

主廚拼盤"法國南部篇"

主菜~

煎鴨肝,油封鴨腿意粉配鴨肝甜白醬汁~

龍蝦燴飯~

半隻鮮活龍蝦,雜菌,海鮮濃湯汁。

飲品 ~

法國花茶配蜜糖anti-stress-抗壓

有香茅/薰衣草/玫瑰花瓣/蘋果乾

及鬼老Beer~

花茶好大杯,暖暖身,一壺可以飲三杯都好濃郁,再加少少蜜糖 令茶好香可以抗壓呢~香茅薰衣草玫瑰花蘋果乾這配搭花茶好好飲呀。

甜品~

羊奶芝士蛋糕

好香羊奶香味,質地軟淋淋,雖然是一小個 ,飯後甜品二人份量啱啱好。😊

2023-11-15
  • 龍蝦燴飯