2022-11-13 87 瀏覽
旺角咁多嘢食,媽媽都揀咗呢一間日本菜,當然佢一定有吸引之處吸引我嚟呢度食晚飯啦😏一入到門口,就見到有個廚師喺度好努力咁開緊生蠔,啲生蠔非常新鮮,已經好有食慾啦😍生蠔set(4隻)今日我哋食呢一隻係法國嘅生蠔,size唔算好大仔,但係好重海水味,爽口鮮甜😋刺身我哋叫咗三文魚、油甘魚同埋赤蝦刺身,三文魚同油甘魚刺身非常厚切,啖啖魚油喺口腔爆出來🤩赤蝦非常大隻,鮮味十足沙追魚天婦羅盛合沙追魚炸得剛剛好,出邊外皮脆脆,入邊魚肉鮮嫩,加埋其他配菜,味道唔錯😉紐西蘭羊架(2串)呢度叫得長阪燒,串燒梗係少不了,呢個羊架鄰燒得好出色,生熟程度剛好,肉質非常嫩😋調味亦都恰到好處,好好食😋串燒其他串燒,我哋仲要咗日本雞肉大蔥串、鹽燒豚拖羅同埋牛胸腹,三款不同肉類各有特色,全部都燒得好好食,雞肉串配上燒汁,非常惹味😍

生蠔set(4隻)

刺身

沙追魚天婦羅盛合

紐西蘭羊架(2串)

串燒