2018-06-04 174 瀏覽
收工約左幾個friend 食飯,諗住去OpenRice search下有啲咩附近嘅餐廳推介,咁啱大家想食日本嘅,依間餐廳有幾多好評,就諗住去試吓,真心有驚喜喎。間餐廳係2樓,環境唔算好大但都好乾淨舒服,啱晒一班人傾計。我哋叫咗廚師發板,貪佢唔使諗。第一道嚟咗個黑松露蒸蛋,唔單止有黑松露,仲有黑松露油做調味,個蒸蛋好滑好好味。之後嚟咗個面豉湯,但冇影相。跟住係雞泡魚干,同一啲類似芝士餅乾嘅,兩樣都幾香口好味,因為都偏鹹所以應該幾適合送酒。等咗咁耐終於到壽司啦,有吞拿魚啦,三文魚,魷魚,甜蝦,三文魚子,海膽。推薦吞拿魚同三文魚,因為真係入口即溶,好好味。之後仲嚟咗個三文魚沙律同燒魚頭,沙律酸酸地好適合夏天整體好Fresh好開胃。魚頭都係普通嫌少,幾香口冇乜特別。最後有個紅豆水信玄餅,清清地作結。整體餐廳質素唔錯,環境幾清靜好適合一班人聚餐。

最後有個紅豆水信玄餅,清清地作結。
整體餐廳質素唔錯,環境幾清靜好適合一班人聚餐。