2021-01-11 36 瀏覽
疫情關係冇得去日本所以朋友介紹咗去長阪燒呢間餐廳話好多食物都係非常新鮮甘梗係要同老公去試吓啦!餐廳環境幾闊落有啲似去咗日本嗰啲居酒屋,餐廳Menu有非常多嘅選擇因為樣樣都想試吓所以我哋分別叫左牛肉烏冬,丼飯同埋另外散叫咗啲壽司。壽司吞拿魚茸軍艦,三文魚牛油果卷,鰻魚牛油果卷,火炙京蔥三文魚,柚子燒赤蝦,同埋藍鮨赤身壽司望落色澤非常均勻,食落入口溶化,味道非常鮮甜而且一啲拎無腥味嫁!連唔食魚嘅老公都連連稱讚可想而知壽司非常之新鮮!牛肉烏冬湯底非常濃郁,烏冬非常彈牙質感似稻庭烏冬,凍冰冰嘅天氣配上熱辣辣烏冬食到停唔到口!十勝豚丼飯面頭有成五片大大塊嘅豚肉,而且全部都燒過嚟非常之香,豚肉肉質食落肥瘦適中,配埋啲燒汁唔經唔覺食晒成碗飯啊。呢間餐廳真係非常值得推介而且地點喺旺角區非常方便,下次一定會帶埋屋企人一齊嚟食!

壽司

牛肉烏冬